Ultra Bran paluu ruuhkautti lippufirman sivut

90-luvun suosituimpiin suomalaisyhtyeisiin kuuluva Ultra Bra tekee comebackin ensi maanantaina Pekka Haaviston tukikonsertissa. Paluukeikka sai yhtyeen fanit liikkeelle, ja lippuja myyvän Tiketin verkkosivut jumiutuivat.

kulttuuri
Ultra Bra Radiomafian kesäkonsertissa vuonna 2001.
Ultra Bra Radiomafian kesäkonsertissa vuonna 2001.Yle

Pekka Haavisto on saanut uuden kannattajan, kun Ultra Bra esiintyy 30.1. Helsingissä. Paikkana on Helsingin jäähalli ja lippujen myynti alkoi tänään tiistaina puolenpäivän aikaan.

Yhtyeen paluu herätti valtavan kiinnostuksen, sillä lippuja välittävän Tiketin verkkosivut ja puhelinpalvelu ruuhkautuivat täysin myynnin alettua. Konsertti varattiin loppuun noin puolentoista tunnin kuluessa.

Yhtyeen pianistin ja säveltäjän Kerkko Koskisen mukaan paluuta ei oltu suunniteltu - ainakaan kovin pitkään.

- Kyseessä ei ole mikään sattuma tai se, että asiaa olisi mietitty pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti. Lähtökohtana tälle oli nimenomaan Haaviston pääsy toiselle kierrokselle. Kaikki on tapahtunut hyvin nopeasti, Kerkko Koskinen toteaa.

Urheilujuhlan tuntua

Koskisen mukaan yhtye esiintyy alkuperäiskokoonpanossaan, eli siinä ovat laulajina Vuokko Hovatta, Terhi Kokkonen, Olli Virtaperko ja Arto Talme. Koskinen on kysynyt mukaan myös Anna Tulustoa, joka lähti yhtyeestä vuonna 1998. Tällä hetkellä Tulosto toimii kulttuuriministeri Paavo Arhinmäen erityisavustajana.

- Haluamme tällä tavalla osallistua ja vaikuttaa. Tässä meiningissä on ollut urheilujuhlan tuntua, ja asiana tämä on isompi kuin pelkkä presidentinvaali: tässä määritellään pitkälti, millaisia arvoja meillä on Suomessa tulevaisuudessa, Koskinen sanoo.

Ultra Bra perustettin vuonna 1994, ja se hajosi vuonna 2001. Sanoituksia yhtyeelle on tehnyt muun muassa entinen työministeri, vihreiden kansanedustaja Anni Sinnemäki.

Lähteet: YLE Uutiset / Jussi Mankkinen