Costa Concordian ylimääräinen uhri olikin huijausyritys

Unkarin poliisi tutkii huijausyritystä, jossa unkarilainen perhe väitti korvausrahojen toivossa, että sen jäsen oli ollut liputta Costa Concordia -risteilyaluksella ja kadonnut aluksen haverissa. Italiassa on julkaistu luettelo onnettomuuden kuolonuhreista, sekä jo löytyneistä että yhä kateissa olevista.

Ulkomaat
Costa Concordia kuvattuna 25. tammikuuta 2012.
Costa Concordia kuvattuna 25. tammikuuta 2012.Ufficio Stampa Vigili Del Fuoco / EPA

Unkarilaisperhe väitti omaisensa soittaneen Costa Concordelta ennen onnettomuutta. Haverin jälkeen hänestä ei ollut enää kuultu, sanoi perhe, joka oli ottanut yhteyttä asianajajaan.

Tämä kuitenkin alkoi epäillä omaisten vilpittömyyttä, kun näitä tuntui kiinnostavan vain mahdollinen korvaussumma. Asianajaja ilmoitti asiasta poliisille, ja tutkimuksissa selvisi, että kadonneeksi ilmoitettu nainen kuoli jo kolme vuotta sitten.

Huijausyritys sai Italian viranomaiset epäilemään, että Costa Concordiassa oli ehkä ollut muitakin liputtomia ja siten rekisteröimättömiä matkustajia, joten uhrien määrä oli pitkään epäselvä.

Uhreista 28 matkustajia, neljä miehistön jäsentä

Torstaina julkaistussa kuolleiden ja kadonneiden luettelossa on 12 saksalaista, seitsemän italialaista ja kuusi ranskalaista sekä kaksi yhdysvaltalaista, kaksi perulaista, yksi intialainen, yksi unkarilainen ja yksi espanjalainen.

Heistä on löytynyt 16. Kolme ruumista on tunnistamatta.

Yhä kateissa olevien16:n etsinnät Italian rannikolla makaavasta hylystä jatkuvat edelleen. Isoja osia hylystä on edelleen tutkimatta sukellustyön vaikeuden vuoksi. Lauantaina aloitetaan myös öljyn poistaminen aluksen tankeista.

Lähteet: AP, AFP