Etiopia tuomitsi taas toimittajia terrorismista

Etiopialainen oikeus on jakanut jälleen toimittajille pitkiä vankeustuomioita terrorismilakien nojalla. Samalla tuomittiin vankeuteen myös kaksi oppositiopoliitikkoa. Joulukuussa kaksi ruotsalaistoimittajaa sai Etiopiassa 11 vuoden vankeustuomiot terroristijärjestön avustamisesta ja laittomasta maahantulosta.

Ulkomaat

Tuomioistuin antoi oppositiota tukevan Ethiopian Review -nettilehden päätoimittajalle Elias Kiflelle elinkautisen vankeustuomion. Kifle tuomittiin poissaolevana. Äskettäin suljetun Awramba Times -viikkolehden apulaispäätoimittaja Wubshet Taye ja Feteh-viikkolehden kolumnisti Reeyot Alemu saivat 14 vuoden vankeustuomiot.

Oppositiopoliitikko Zerahun Gebrezabierille oikeus antoi 17 vuoden vankeustuomion ja toiselle oppositiopoliitikolle Hirut Kiflelle 19 vuoden vankeustuomion.

Oikeus totesi viiden tuomitun olleen terroristijärjestön jäseniä ja suunnitelleen terroristi-iskua. Enimmäisrangaistus terrorismista on Etiopiassa kuolemantuomio.

Ihmisoikeusjärjestö Amnestyn mukaan viisikko ei ole syyllistynyt mihinkään rikokseen, vaan heidät tuomittiin hallituksen arvostelemisen vuoksi. Amnesty vaatii tuomittujen vapauttamista välittömästi.

Lähteet: AFP, AP