1. yle.fi
  2. Uutiset

Matkanjärjestäjät: Spanairin konkurssi ei aiheuta ongelmia suomalaismatkustajille

Espanjalaisen lentoyhtiö Spanairin konkurssi ei aiheuta suomalaismatkailijoille suurempia ongelmia. Matkanjärjestäjien mukaan vaihtuviin tilanteisiin on varauduttu.

Kotimaan uutiset
Tampereen Pirkkalan lentoaseman terminaali.
Tampere-Pirkkala-lentoaseman terminaali 1. Finavia

Lentoyhtiö Spanair lentää Suomesta muun muassa Tampereelta Teneriffalle. Matkatoimistoista kerrotaan, että espanjalaisen lentoyhtiön konkurssi ei aiheuta suuria muutoksia matkajärjestelyihin. Spanairin lennot korvataan toisella lentoyhtiöllä.

- Spanairin oli tarkoitus lentää tiistaina Teneriffalle. Etsimme parhaillaan matkustajille korvaavia lentoja. Yhtiö on operoinut meillä lähinnä maakuntalentoja, sanoo myyntijohtaja Peter Kåla Tjäreborgilta.

Spanairin konkurssi ei aiheuta huolta myöskään Finnmatkoilla. Yhtiöstä kerrotaan, että korvaavien lentojen järjestäminen matkustajille saattaa aiheuttaa muutoksia aikatauluihin.

- Tiistaina lähtevä lomalento koskee noin 70 asiakasta. Kyseessä on huhtikuuhun kestävä viikottainen lento, jonka korvaamme toisella lentoyhtiöllä. Matkoja ei peruta tämän takia. Tämän kaltaisiin tilanteisiin on totuttu, kertoo Finnmatkojen viestintäpäällikkö Anu-Eveliina Mattila.

Myös Finaviasta kerrotaan, että espanjalaisen lentoyhtiön konkurssi ei vaikuta Finavian toimintaan.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi