Pormestari kehottaa olympialaisten vip-vieraita käyttämään metroa

Lontoon pormestari Boris Johnson on kehottanut vip-vieraita käyttämään julkista liikennettä limusiinien sijaan ensi kesänä kaupungissa järjestettävien olympialaisten aikana. Tarkoituksena on välttää ruuhkia.

Ulkomaat

Liikenneviranomaiset aloittivat maanantaina kampanjan, jonka tarkoituksena on herättää tietoisuutta mahdollisista ruuhkista ja auttaa matkojen suunnittelussa.

Olympialiikennettä varten avataan erityisväyliä, jotta urheilijat saadaan kuljetettua autoilla kisoihin. Ruuhkia ennustetaan tästä huolimatta.

- Kehotan Kansainvälisen olympiakomitean jäseniä tekemään oikean teon ja käyttämään metrolinjaa, innokkaana pyöräilijänä tunnettu pormestari sanoi.

Julkisen liikenteen viranomaiset ovat vakuuttaneet, että he pystyvät selviytymään ylimääräisestä kolmesta miljoonasta matkasta vilkkaimpina päivinä.

Lontoon julkinen liikenne (TfL) on jo tehnyt yhteistyötä suurten yhtiöiden kanssa kisoihin valmistautumisesta liikenteen kannalta. Se on muun muassa kehottanut lontoolaisia työskentelemään kotoa käsin, muuttamaan työskentelyaikojaan ja hyödyntämään videoneuvotteluja.

Lähteet: Reuters, AP