AKT:n Räty saa jatkaa puheenjohtajana

SAK:laisen Auto- ja kuljetusalan työntekijäliiton puheenjohtaja Timo Räty saa jatkaa tehtävässään. Työntekijäliiton ylimääräinen valtuuston kokous äänesti suljetulla lippuäänestyksellä liiton puheenjohtajan Rädyn asemasta liiton johdossa. YLE Uutisten tietojen mukaan Rädyn jatkamista kannatti 26 edustajaa, 13 vastusti ja yksi äänesti tyhjää.

Kotimaa
AKT:n puheenjohtaja Timo Räty kommentoimassa kuljetusalan palkkaneuvotteluita toimittajille.
AKT:n puheenjohtaja Timo Räty kommentoimassa kuljetusalan palkkaneuvotteluita toimittajille 27. marraskuuta.YLE

Ylimääräinen kokous on käsitellyt Rädyn väitettyä työpaikkahäirintää ja epäasiallista käytöstä koko päivän.

Rädyn vastustajat olisivat halunneet äänestää Rädyn hyllyttämisestä määräajaksi, mutta puheenjohtajan tukijat vaativat, että kokouksen osanottajat äänestävät Rädyn vapauttamisesta tehtävästään, kertoo YLE Uutisten toimittaja kokouksesta.

- Minä olin itse esittänyt, että hänet vapautettaisiin tehtävästään ja se ei saanut riittävästi kannatusta. Tavallaan olen siihen pettynyt, mutta tämän kanssa eletään, sanoi AKT:n valtuuston jäsen Klaus Andersson.

- Minusta puuttumiskynnys pitää olla matala, koska hän johtaa ammattiliittoa ja näkyy julkisuudessa, Andersson sanoo.

Poliisin mukaan jutussa on kuultu myös toista asianomistajaa, eli viestintäpäällikkö Hilkka Ahteen lisäksi myös toisen henkilön epäillään tulleen kiusatuksi.

Tutkinnanjohtaja ei halua vielä vahvistaa, onko jutussa epäiltynä muitakin henkilöitä kuin puheenjohtaja Timo Räty.

AKT:n viestintäpäällikkö Hilkka Ahde kanteli viime vuonna Rädyn käytöksestä työsuojeluviranomaisille. Kantelussa Ahde syytti Rätyä häirinnästä ja epäasiallisesta käytöksestä liiton toimiston johdossa.

Työsuojeluviranomaisilta asian käsittely siirtyi loppusyksystä poliisille, joka selvittää onko asia tarpeen viedä rikosoikeudelliseen käsittelyyn. Esitutkinta on vielä kesken ja sen arvioidaan valmistuvan maaliskuussa.

Räty on ollut liiton puheenjohtaja vuodesta 2001.

Lähteet: YLE Uutiset