Haverilaivan salaperäinen vaaleaverikkö: "Rakastan kapteenia"

Italiassa syyttäjät ovat kuulustelleet haverilaivan kapteenin seurassa nähtyä moldovalaisnaista. Nainen myönsi kuulusteluissa olleensa laivalla kapteeni Francesco Schettinon vieraana ja komentosillalla onnettomuuden aikaan, kertoo Italian media.

Ulkomaat
Dominica Cemortan poistumassa poliisiasemalta.
Dominica Cemortan (kesk.) poistumassa poliisiasemalta Grosseton kaupungissa 1. helmikuuta.Enzo Russo / EPA

- Kyllä, se on totta. Rakastan kapteeni Schettinoa, sanoi 25-vuotias Domnica Cemortan La Stampa -lehden mukaan.

Cemortan on aiemmissa haastatteluissa kiistänyt olevansa Schettinon rakastajatar. 52-vuotias Schettino on naimisissa ja hänellä on tytär.

Cemortan tunnusti onnettomuustutkijoille myös olleensa komentosillalla onnettomuushetkellä. Aiemmin hän on väittänyt olleensa illallisella ystäviensä kanssa. Schettino on sanonut, ettei sillalla ollut ketään ylimääräisiä onnettomuushetkellä.

Italialaismedian mukaan moldovalaistanssijattaren tunnustus on nyt tärkeimpiä johtolankoja siihen, kuka oli missäkin, kun loistoristeilijä Costa Concordia törmäsi kiviin 13. tammikuuta. 32 ihmistä kuoli onnettomuudessa.

Kotiarestissa pidettyä kapteenia ja perämies Ciro Ambrosiota syytetään henkirikoksista, haverin aiheuttamisesta ja laivan hylkäämisestä ennen evakuointien loppumista.

Lähteet: AFP