Tuore Miss Suomi haluaa ajaa nuorten asiaa

Miss Suomi Sara Chafak haluaisi nuorten saavan nykyistä enemmän tukea syrjäytymisen välttämiseksi. Taustaltaan suomalais-marokkolainen Chafak kertoi perjantaina Aamu-tv:ssä vieraillessaan, että hän edistää mielellään myös suvaitsevaisuutta.

Miss Suomi Sara Chafak
Sara Chafak kertoi tunnelmistaan Suomen kauneimpana.

Miss Suomi Sara Chafak kertoo nähneensä paljon nuorten syrjäytymistä ja koulukiusaamista. Hänen mielestään nuoret tarvitsevat lisää tukea ja ohjausta. Niiden puuttuminen näkyy nuorissa.

- Jos he syrjäytyvät, niin he alkavat sitten rettelöidä ja hengailla oudoissa porukoissa ja tehdä asioita, mitä ei tulevaisuudessa tekemättömiksi saa. Siinä mielessä olisi tosi tärkeää tukea heitä, Chafak sanoo.

Itä-Helsingissä kasvaneen Sara Chafakin isä on marokkolainen ja äiti suomalainen. Hän edistää mielellään suvaitsevaisuutta.

- Tottakai. Olenhan esikuva siitä, että on muualtakin maailmalta verta, Chafak sanoo.

Misseys oli suurista suurin unelma

Valinta Miss Suomeksi oli 21-vuotiaalle Sara Chafakille unelmien täyttymys. Hän kertoo haaveilleensa misseydestä koko elämänsä. Myös perhe on tukenut missihaaveita matkan varrella. Varsinkin Lola Wallinkosken (o.s. Odusogan) valinta Miss Suomeksi vuonna 1996 herätti innostuksen.

- Kun Lola voitti, se näytti upealta, mahtavalta ja loistokkaalta. Ehkä siksi kiinnitin huomiota tähän, Sara Chafak kertoo.

Sara Chafak tunnustaa avoimesti nauttivansa siitä, että hän saa Miss Suomena olla ihailtuna. Hän sanoo haluavansa tehdä kansan ylpeäksi ja näyttää maailmallakin, että Suomesta tulee kauniita naisia.

Tulevaisuutta Miss Suomi 2012 ei vielä halua suunnitella. Virossa kansainvälistä markkinointia opiskeleva Sara Chafak haluaa elää tässä hetkessä.