1. yle.fi
  2. Uutiset

KHO hylkäsi Ylen valituksen Digitan hinnoittelusta

Korkein hallinto-oikeus (KHO) on hylännyt Yleisradion valituksen Viestintäviraston Digita-päätöksestä. Viestintävirasto katsoi vuonna 2010, että verkko-operaattori Digitan hinnoittelu on ollut viestintämarkkinalain mukaista ja täyttänyt yhtiölle asetetut velvoitteet. Yle on pitänyt Digitan hinnoittelua liian kovana ja vaatinut KHO:ta palauttamaan asian Viestintäviraston käsittelyyn.

Kotimaan uutiset

Suomalaiset televisiokanavat MTV, Subtv, Suomen urheilutelevisio, SW Television/Nelonen ja Yleisradio valittivat vuonna 2008 korkeimpaan hallinto-oikeuteen Viestintäviraston Digita-päätöksestä. Kanavat pitivät jakeluyhtiön perimiä televisio- ja radiolähetysten hintoja liian suurina.

Viestintävirasto oli selvittänyt päätöstänsä varten televisiolähetyspalvelujen hinnoittelun. Virasto oli sopinut, että radion osalta hinnoittelu tutkitaan tarvittaessa myöhemmin. Kanavat vaativat valituksessaan, että Viestintävirasto tutkisi myös radiolähetyspalvelujen hinnoittelun.

KHO palautti vuoden 2009 lopulla Digitan digitaalisten tv-lähetysten palveluhinnoittelua koskevan asian Viestintäviraston uudelleen käsiteltäväksi. KHO ei tutkinut radion hinnastoa koskenutta valitusta.

Viestintävirasto pyysi maaliskuussa 2010 Digitalta selvitystä radiolähetyksiä koskevista palveluista. Viraston mukaan sillä ei ole mahdollisuutta puuttua takautuvasti Digitan hinnoitteluun eikä velvoittaa sitä muuttamaan voimassa ollutta hinnoitteluaan. Viestintävirasto katsoi uudessa päätöksessään, että Digitan hinnoittelu on ollut viestintämarkkinalain mukaista.

Yle valitti vuoden 2010 maaliskuussa Viestintäviraston uudesta päätöksestä KHO:hon ja vaati asian palauttamista Viestintäviraston käsittelyyn. Yle vaati virastoa tutkimaan radion lähetyspalvelujen hinnoittelua. KHO hylkäsi Ylen valituksen tänään keskiviikkona julkistamassaan päätöksessä.

KHO hylkäsi myös Yleisradion vaatimuksen oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi