Poliisi tutkii perjantain kolarisumaa

Helsingin poliisi on jatkanut eilen perjantaina sattuneiden kolarien tutkintaa. Onnettomuuksissa mukana olleiden autoilijoiden toivotaan ottavan tarvittaessa yhteyttä poliisiin.

Kotimaa
Rekan nuppi ja perävaunu ovat pientareen penkassa Lahdenväylän varrella. Sää oli päivä lumikaaoksen jälkeen aurinkoisen kirkas.
Meillä Suomessa noin 20 ihmistä on edelleen sairaalahoidossa pääkaupunkiseudun eilisen kolarisuman jäljiltä. Puolet kaikista sairaalaan joutuneista on päässyt kotiin.

Poliisi ei ole vielä saanut sairaaloilta kaikkia tietoja loukkaantuneista. Tutkinnanjohtaja Toni Uusikiven mukaan tiedot tarkentuvat ensi viikon lopulla.

- Nyt keskitytään vakavimpiin onnettomuuksiin. Lievemmistä tapauksista kartoitamme osallisten tietoja. Tarkkaa lukumäärää ei ole vielä tiedossa.

Perjantain vakavimmat onnettomuudet olivat puolustusvoimien ajoneuvon törmääminen linja-auton takaosaan sekä pakettiauton törmääminen ajoradalla olleeseen mieheen.

Yhteydenottoja toivotaan erityisesti niiltä, jotka loukkaantuivat onnettomuuksissa ja pääsivät tarkastuksen jälkeen pois sairaalasta tai terveyskeskuksesta.

Poliisi pyytää yhteydenottoja niitä onnettomuuksissa olleita autoilijoita, joiden henkilötietoja ei saatu talteen onnettomuuspaikalla.

Esimerkiksi Lahdenväylän kolarisumassa oli mukana yli 70 autoa. Uusikiven mukaan kaikkia kolariautoja ei ole vielä välttämättä saatu talteen tienpientareelta.

- Jonkin verran ihmiset ovat jo kyselleet, mistä autot löytyvät.

Poliisin numero 050 5694094 päivystää lauantaina ja sunnuntaina kello 16:een asti. Muutoin numeroon voi soittaa arkisin kello 8-16.

Myös Malmin poliisiasemalla voi asioida poikkeuksellisesti tänään lauantaina kello 16:een asti.

Kehä III:lla Heidelhofintien kohdalla sattunutta onnettomuutta tutkitaan Itä-Uudenmaan poliisissa Vantaan pääpoliisiasemalla. Onnettomuudessa oli osallisena 35 ajoneuvoa. Itä-Uudenmaan poliisille voi soittaa kello 8-16 numeroon 071 8736876

Lähteet: YLE Uutiset