1. yle.fi
  2. Uutiset

Blinit lisukkeineen

Kevättalvi on blinien aikaa ja siksipä Olli valmistaakin tätä hyvin pakkaspäivänä maistuvaa ruokaa. Blinit eli tattariletut nautitaan yleensä, mädin, smetanan ja punasipulin kanssa. Lisukkeeksi sopii moni muukin vaihtoehto. Olli valitsi lisukkeeksi sienisalaatin.

Voita & Sokeria
Blinit lisukkeineen
Blinit lisukkeineenProcam/YLE

Blinitaikina:

Juuri:

2 dl tattarijauhoja

2 dl vehnäjauhoja

1 dl vettä

3 dl maitoa

5 g hiivaa

Yhdistä maito ja vesi kattilaan ja lämmitä ne kädenlämpöiseksi. Sulata hiiva nesteeseen ja lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Peitä juuri kelmulla ja leivinliinalla ja anna olla huoneen lämmössä yön yli.

0,5 dl ykkösolutta

3 rkl vehnäjauhoja

3 kpl keltuaisia

3 kpl valkuaisia

½ tl suolaa

Yhdistä juuren sekaan keltuaiset, jauhot, suola ja ykkösolut. Sekoita tasaiseksi. Vaahdota valkuaiset vaahdoksi ja nostele kevyesti taikinan sekaan. Paista blinit kirkastetussa voissa valurautapannussa.

Sienisalaatti:

400 g metsäsieniä hyvin valutettuna

1 pieni sipuli

2 prk smetanaa

ruohosipulia, suolaa, mustapippuria

Valuta sienet huolellisesti, jotta liemi ei löysennä valmista salaattia. Hienonna sipuli ja sienet pieniksi paloiksi. Vaahdota smetanaa hieman ja sekoita sienten ja sipulin sekaan. Lisää hienonnettua ruohosipulia ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Lähteet: Ohje: Olli Takanen

Lue seuraavaksi