1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kennedyn rakastajatar: Kennedy oli valmis taipumaan Kuuban kriisissä

Yhdysvaltain presidentin John F. Kennedyn rakastajatar kertoo tekeillä olevassa kirjassaan, että Kennedy oli Kuuban kriisin aikana valmis luopumaan maansa vaatimuksista. "Tulkoot lapsistani ennemmin kommunisteja kuin vainajia", Mimi Alford kertoo Kennedyn sanoneen.

Ulkomaat
John F. Kennedy Hyannis Portissa, Massachusettsissa elokuussa 1962.
John F. Kennedy Hyannis Portissa, Massachusettsissa elokuussa 1962.EPA / Cecil Stoughton / JFK Library

Mimi Alford, tuolloinen Beardsley, tutustui Kennedyyn 19-vuotiaana vuonna 1962, kun hänestä tuli Valkoisen talon harjoittelija. Vain muutamia päiviä myöhemmin hänestä tuli myös Kennedyn rakastajatar, mistä hän kertoo vielä ilmestymättömässä kirjassaan Once Upon a Secret: My Affair with President John F. Kennedy and Its Aftermath.

Kirja on vastaus kuusi vuotta sitten ilmestyneeseen Kennedyn elämäkertaan, joka paljasti ensi kertaa Kennedyllä olleen suhteen harjoittelijaansa. Siitä miltei 40 vuotta vaiennut Alford sanoo haluavansa kertoa oman kantansa muiden versioiden sijasta.

The New York Post -lehden etukäteen saamissa otteissa on muistoja makuuhuoneesta ja Kennedyn pimeästä puolesta - muun muassa huumeidenkäytöstä - mutta myös poliittisia väläyksiä ajalta, jolloin maailma oli ydinsodan partaalla Kuuban ohjuskriisin takia.

Alford tapasi Kennedyn viimeisen kerran marraskuussa 1963. Alford oli menossa naimisiin, ja Kennedy oli lähdössä Dallasiin. Seuraavalla viikolla hänet murhattiin.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi