1. yle.fi
  2. Uutiset

Niinistö: Solidaarisuutta ei ole heittäytyä muiden tuettavaksi

Suomen tuleva presidentti Sauli Niinistö toivoo Suomen pyrkivän rakentavaan kriittisyyteen eurooppalaisessa yhteistyössä. Maanantain A-studion haastattelussa Niinistö huomauttaa Suomella olevan tähän perusteita, koska Suomi ei ole kovin pahasti itseään ylivelkaannuttanut.

vaalit
Sauli Niinistö
Sauli NiinistöYLE

- Solidaarisuutta on se, että jokainen hoitaa omat asiansa eikä heittäydy toisten tuettavaksi tai jätä muille ongelmaa omasta olemisesta, Niinistö näpäytti joitakin eurokumppaneita.

Niinistö toisti haastattelussa, että presidenttinä hänelle on tärkeää pitää Suomi yhdessä ja että suomalaisilla olisi oikeudentuntoa erottaa oikea ja väärä.

Hän pyrkii myös siihen, että suomalaiset voivat luottaa toisiinsa ja päätöksentekijöihin.

Hänen mukaansa se on aika olennaista nykyisessä maailmassa, jossa näemme myös toisenlaista kehitystä. Esimerkkinä hän mainitsi eteläisen Euroopan, jossa nämä asiat eivät enää ole itsestään selviä.

- Ei edes demokratian kunnioitus, Niinistö jatkaa.

Rakastettu verottaja

Niinistö muistutti uudelleen, että hän pyrkii olemaan kaikkien suomalaisten presidentti: -Sekä etelän että pohjoisen. Sekä hyvin toimeentulevien että huonommin toimeen tulevien.

- Esimerkiksi hyvin toimeentulevien kannattaa jäädä hetkeksi miettimään, onko omakin hyvä olo loppujen lopuksi eniten kiinni siitä, ettei ole pahoinvointia, Niinistö sanoo haastattelussa.

Niinistön mukaan välineitä suomalaisen yhteiskunnan pitämiseksi eheänä löytyy.

- No, tähänhän on paljon välineitä, yksi semmoinen rakastettu on tietysti verottaja, Niinistö arvioi.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi