Hyppää sisältöön

Syyrian armeija kiihdytti Homsin pommitusta

Syyrian armeija aloitti varhain maanantaina uuden pommitusaallon kapinallisten keskuspaikkana toimivaa Homsin kaupunkia vastaan. Sisällissota uhkaa laajentua sen jälkeen, kun YK:n turvallisuusneuvosto ei saanut aikaan ratkaisua Syyrian tilanteeseen. Maanantaina lähes 80 ihmistä kuoli.

Tykkituli kapinallisten hallussa oleviin Homsin esikaupunkeihin alkoi maanantaiaamuna kello kolme. Tiistaiaamuun mennessä ihmisoikeusjärjestöt kertoivat ainakin 40 siviilin kuolleen. Uhriluku kasvanee, koska monet haavoittuneista ovat kriittisessä tilassa, järjestöt arvioivat.

Toissapäivänä Homsia tulitettiin myös kiivaasti. Tuolloin ainakin 200 ihmistä kuoli. Armeija käytti kaupungissa muun muassa naulapommeja, järjestöt syyttävät.

Myös Homsin maakunnassa Rastanin kaupungissa kymmenen ihmistä kuoli maanantaina.

Maanantaina armeija hyökkäsi myös Zabadanin kaupunkiin Libanonin rajalla. Zabadani on ollut pitkään kapinallisten hallussa. Kaupunkia tulittavat joukot satojen panssaroitujen ajoneuvojen tuella. Tykkituli on ollut raskasta, kertovat järjestöt. Uhreista ei vielä ollut tietoa.

Syyrian sisällissota uhkaa kiihtyä sen jälkeen, kun Venäjä ja Kiina estivät veto-oikeudellaan Syyrian hallinnon tuomitsevan päätöslauselman YK:n turvallisuusneuvostossa.

Sunnuntaina Syyrian kapinallisten sotilasjohtaja totesi, että hallinnon kaataminen on mahdollista ainoastaan sotilaallisin keinoin. Hallitus taas ilmoitti tehostavansa toimia kapinallisia vastaan vakauden saavuttamiseksi.

.
.