Sauli Niinistö - isä, isoisä ja aviomies

Seuraavaksi tasavallan presidentiksi valitun Sauli Niinistön yksityiselämä on ollut median kiinnostuksen kohteena viime vuosina hänen avioiduttuaan kokoomuksen viestintäpäällikön Jenni Haukion kanssa. Jo sitä ennen Niinistö on saanut tuntea lööppijulkisuuden monet kasvot.

Sauli Niinistö kampanjoi lauantaina Vantaan Jumbossa. Kuva: Yle

Niinistö solmi ensimmäisen avioliittonsa vuonna 1974 Marja-Leena Alangon kanssa. Perheeseen syntyi kaksi poikaa, Nuutti ja Matias. Vuonna 1995 Niinistö jäi leskeksi hänen vaimonsa kuoltua tapaturmaisesti liikenneonnettomuudessa.

Sauli Niinistö on nykyisin naimisissa Jenni Haukion kanssa. Hän on myös isoisä, sillä esikoispojalla Nuutilla on vaimonsa kanssa kaksi lasta. Sauli Niinistöllä on itsellään kolme vanhempaa sisarusta.

Politiikka kulkee Niinistöllä suvussa, sillä vihreiden puheenjohtaja ja ympäristöministeri Ville Niinistö on hänen veljenpoikansa.

Lööppien kohupari

2000-luvun alussa Sauli Niinistö seurusteli keskustan kansanedustajan, entisen Miss Suomen, Tanja Karpelan kanssa. Pari oli varsinkin iltapäivälehdistön huomion kohteena.

Niinistö ja Karpela esiintyivät ensimmäistä kertaa julkisuudessa yhdessä kesäkuussa 2001 Kangasalla.

Sauli Niinistö ja Tanja Karpela kihlautuivat vuonna 2003. Saman vuoden Linnan juhlissa kamerat seurasivat kohuparia tiiviisti. Kihlaus purkautui vuonna 2004.

Uusiin naimisiin

Nykyisen puolisonsa Jenni Haukion kanssa Niinistö meni naimisiin tammikuussa 2009. He olivat tällöin seurustelleet parin vuoden ajan. Haukio toimi kokoomuksessa viestintäpäällikkönä ja sitä ennen mm. Satakunnan kokoomuspiirin toiminnanjohtajana.

Ennen presidentinvaaleja Niinistö ja Haukio esiintyivät julkisuudessa yhdessä harvakseltaan.

Haukion avioituminen eduskunnan puhemiehen Niinistön kanssa tarjosi tiedotusvälineille palstantäytettä. Lööppijulkisuuden ohella aihetta on puitu myös poliittisen satiirin keinoin, mikä on herättänyt myös pahennusta. Esimerkiksi Ylen Presidentin kanslia –satiiriohjelma sai kitkerää arvostelua irvailtuaan Niinistön ja Haukion perhe-elämälle.

Yksinkertaiset elämäntavat

Sauli Niinistö on kertonut pitävänsä melko yksinkertaisesta, jopa askeettisesta elämäntavasta.

Vuonna 1999, kun häntä taivuteltiin kokoomuksen presidenttiehdokkaaksi vuoden 2000 vaaleihin, hän kieltäytyi kunniasta vetoamalla siihen, ettei presidentin tehtävä sovi hänen kaltaiselleen ”puolivallattomalle leskimiehelle”.

Niinistö on lapsuudestaan saakka ollut urheilullinen ja harrastanut muun muassa rullaluistelua kuntoilumielessä.