Keskisen Kyläkauppa myi uutuuslevyä ennenaikaisesti – Stam1na raivostui

Vesa Keskisen Kyläkauppa myi Stam1nan Nocebo-uutuuslevyä ennen julkaisupäivää. Eräs levyn ostaja latasi Nocebon Youtubeen jo viime lauantaina, vaikka levy julkaistiin virallisesti tänään keskiviikkona.

viihde
Stam1nan Antti 'Hyrde' Hyyrynen lavalla.
Tommi Parkkinen/Yle

Yhtyeen laulaja Antti ”Hyrde” Hyyrynen huomasi tapahtuneen itse ja ryhtyi heti toimiin.

- Huomasin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kotona, että Youtubesta löytyy meidän uuden levyn biisit ja kansikuva, aika huonolaatuisena tosin, Hyrde kertoo YleX:lle.

Pian laulajalle selvisi, että albumia oli myyty liian aikaisin Keskisen Kyläkaupassa, Tuurissa.

- Pähkäiltiin, että miten tästä selvitään ja ensin pitää saada pois ne biisit sieltä Youtubesta. Selvis, että meidän levyä oli pistetty myyntiin ennen julkaisupäivää ja kävi ilmi, että Vesa Keskisen Kyläkaupassa oli myyty meidän levyä joitain päiviä ennen julkaisupäivää. Tällaiset asiat pistää sylettämään. Voi olla, että ei tuu mentyä Pohjanmaalle kaupoille vähään aikaan, Hyrde kommentoi.

Kyläkaupan musiikkiosaston päällikkö Petri Koski laittaa tapahtuneen vahingon piikkiin, vaikka Suomessa levyt julkaistaan lähes poikkeuksetta keskiviikkoisin, sillä Suomen virallinen lista mittaa levymyyntiä siitä lähtien.

- Vähän kuulin näin, että vahingossa olis näin päässyt käymään. Mun mielestä kyseessä on vain yksi levy ja sen jälkeen on otettu levyt pois myynnistä. Se on lauantaina nähtävästi tapahtunut, Koski tarkastaa Kyläkaupan koneelta.

- Jatkossa katsotaan tapauskohtaisesti. Pyrkimyksenä on myydä oikeana julkaisupäivänä, mutta ainahan niitä vahinkoja sattuu, Koski jatkaa.

Musiikkiosaston päällikkö ei lupaa, että tämä olisi viimeinen kerta, kun Kyläkaupassa käy näin.

- Ei toi nyt ensimmäinen kerta oo, kun meillä noin käy, eikä varmasti viimeinenkään. Meillä on tarkoitus myydä aina heti, kun tavara tulee. Musiikki tahtoo vanhentua nykyään nopeammin kuin maito, Koski selittää.

Koski ymmärtää, että bändi on pahoillaan tapahtuneesta, mutta hänen mukaan levyn nettiin laittanut henkilö on tehnyt tässä pahemman virheen.

- Totta kai ymmärrän, että bändi on pahoillaan varsinkin siitä, että se on laitettu nettiin, mutta ei me olla nettiin mitään tavaraa laitettu. Se henkilö on tehnyt huomattavasti kovemman rikkeen kuin me, Koski painottaa.

Lähteet: Ylex