Ranskalainen Le Figaro huomioi Iron Sky -elokuvan

Suomalainen scifi -elokuva Iron Sky kiinnostaa myös Ranskassa. Le Figaro -lehden verkkojulkaisu kirjoittaa arvionsa elokuvasta elokuvasivuillaan perjantaina. Le Figaro painottaa, että suomalaistuotanto ei ihannoi natseja millään tavalla.

kulttuuri
Ruutukaappaus Le Figaro -lehden verkkosivusta.
Le Figaro -lehden verkkosivulla Iron Sky -elokuvaa kiitetään erityisesti sen visuaalisesta tasosta.www.lefigaro.fr / YLE Uutisgrafiikka

Iron Sky: Jos natsit olisivat valloittaneet kuun, otsikoi Le Figaro artikkelinsa elokuvasta. Julkaisu kertoo lyhyesti elokuvan juonen. Se kuvaa käsikirjoitusta mielikuvitukselliseksi ja elokuvan tyylilajia Trashiksi, eli niin sanotuksi roskaelokuvaksi. Lehti muistuttaa, että Iron Sky on scifi -fanien tekemä komedia.

Paljon kiinnostusta ennakkoon saanutta elokuvaa kiitetään Le Figarossa erityisesti sen visuaalisesta tasosta. Kirjoittajan mielestä elokuva on outo sekoitus elokuvia Mars Attack, Independence Day ja Kunniattomat paskiaiset, unohtamatta selviä Star Wars -vaikutteita.

Suomalaistekijöiden nimet on kirjoitettu lehteen melkein oikein

Le Figaron artikkeli nostaa tekijöistä esiin ohjaaja Timo Vuorensolan (Timo Vuorensel) ja käsikirjoittaja Johanna Sinisalon (Johanna Sinisalaro). Sinisalosta mainitaan vielä erikseen, että hän on nimekkäin suomalainen science-fiction -kirjailija.

Iron Sky saa ensi-iltansa Berliinin kansainvälisillä elokuvajuhlilla lauantaina.

Lähteet: YLE Uutiset