1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Grammy-gaala kunnioittaa Whitney Houstonia

Musiikkiteollisuuden tärkeimpiin kuuluva palkintogaala Grammy muistelee Whitney Houstonia. Sunnuntaina pidettävään gaalaan tehtiin nopealla aikataululla muutoksia, sillä Houston kuoli gaalan aattona.

Grammy-gaalan tuottajan mukaan Houstonin elämää ja uraa kunnioitetaan show'n aikana. Grammyjen virallisilla sivuilla kerrotaan, että laulaja Jennifer Hudson esittää gaalassa Whitney Houston -tribuutin.

Houston oli Grammy-gaalassa tuttu vieras. Tuottaja Ken Ehrlichin mukaan Houston esiintyi gaalassa useita kertoja ja esitti parhaimpiin kuuluvia esityksiä gaalan historiassa.

Whitney Houston myös voitti uransa aikana kuusi Grammy-palkintoa. Paras vuosi oli 1993, jolloin hänet palkittiin kolmella Grammyllä, vetonaulana Bodyguard -elokuvan soundtrack ja kenties Houstonin tunnetuin hitti I Will Always Love You.

Juhla, joka esitteli ja hyvästeli Houstonin

Musiikkituottaja Clive Davisin Grammy-ennakkojuhla on perinteisesti ollut vuosittaisista musiikkialan juhlista hauskimpia. Tänä vuonna juhlaa kuitenkin vietettiin melko surrealistissa tunnelmissa.

Yli kaksi vuosikymmentä sitten Davis esitteli juhlassaan musiikkiteollisuudelle uuden nousevan tähden: Whitney Houstonin. Houston oli Davisin löytö, ja lauantai-iltana hänen kuolemaansa surtiin juhlassa vain tunteja kuoleman jälkeen.

Vielä karmivammaksi asian teki se, että samaan aikaan kun juhla oli käynnissä Beverly Hilton -hotellissa, Los Angelesin kuolemansyyntutkijat viimeistelivät tutkimuksiaan Houstonin ruumiin vierellä muutama kerros ylempänä samassa hotellissa.

Järkyttyneet musiikkialan silmäätekevät ja tähdet päättivät kuitenkin juhlistaa Whitneyn elämää ja musiikkia.

- Yksinkertaisesti sanottuna: Whitney olisi halunnut musiikin jatkuvan, Davis sanoi juhlayleisölle.