1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Moni supertähti on kohdannut traagisen lopun

Lauantaina 48-vuotiaana kuolleen laulajatar Whitney Houstonin elämän viime vuodet olivat kamppailua päihdeongelmien kanssa. Vaikka kuolinsyytä ei vielä tiedetä, Houston liittyy samaan joukkoon monien supertähtien kanssa, jotka ovat kuolleet melko nuorina. Useassa tapauksessa taustalla on ollut pahoja alkoholi- tai huumeongelmia.

Elvis Presley Kuva: AP Graphics Bank

Hämmentävän moni huippuartisti on kuollut vain 27-vuotiaana (siirryt toiseen palveluun). Alla on listattuna joitakin traagisen lopun kohdanneita tähtiesiintyjiä.

Amy Winehouse

Brittiläinen soullaulajatar kuoli 23. heinäkuuta 2011 alkoholimyrkytykseen. Hän oli kuollessaan 27-vuotias.

Michael Jackson

50-vuotias "popin kuningas" menehtyi 25. kesäkuuta 2009. Kuolinsyynä oli nukutusaineen yliannostus. Jacksonia hoitanut lääkäri tuomittiin marraskuussa neljäksi vuodeksi vankeuteen kuolemantuottamuksesta. Jackson kuoli vain muutamaa viikkoa ennen kuin hänen oli tarkoitus palata konserttilavoille.

Michael Hutchence

Australialaisen rockyhtyeen INXS:n laulaja, näyttelijä Michael Hutchence kuoli 37-vuotiaana. Hänet löydettiin kuolleena sydneyläisen hotellin huoneesta 22. marraskuuta 1997. Virallisen selvityksen mukaan kyse oli huumeiden ja alkoholin vaikutuksen alaisena tehdystä itsemurhasta, mutta asiasta on kiistelty.

Kurt Cobain

Rockmusiikin 1990-luvulla mullistaneen Nirvana-yhtyeen keulakuva teki itsemurhan 8. huhtikuuta 1994. Cobain oli kuollessaan 27-vuotias.

Albert Järvinen

Hurriganesin legendaarinen kitaristi Pekka "Albert" Järvinen kuoli 24. maaliskuuta 1991 Lontoossa. Hän oli tuolloin 40-vuotias. Järvinen menehtyi ilmeisesti sydänkohtaukseen hotellihuoneessaan. Hänellä oli vuosien varrella päihdeongelmia, mutta raitistui viime vuosinaan.

Raul Badding Somerjoki

Rakastettu suomalainen laulaja kuoli 39-vuotiaana 14. tammikuuta 1987 äkilliseen sairauskohtaukseen.

Elvis Presley

Elvis julistettiin kuolleksi tennesseeläisessä sairaalassa 16. elokuuta 1977. Hänet oli löydetty aiemmin tajuttomana kotoaan. Presley oli kuollessaan 42-vuotias. Kuolinsyyksi kirjattiin myöhemmin huumeiden yliannostus.

Jim Morrison

Doors-yhtyeen nokkamies löytyi kuolleena pariisilaisen asunnon kylpyammeesta 3. heinäkuuta 1971. Morrisonin virallinen kuolinsyy on sydämen pysähtyminen, mutta varsinaista ruumiinavausta ei koskaan tehty.

Jimi Hendrix

Kitaristi, laulaja ja lauluntekijä, jota pidetään yhtenä rockin historian suurimmista nimistä. Hendrix kuoli Lontoossa 18. syyskuuta 1970, vain 27-vuotiaana. Kuolinsyyraportin mukaan Hendrix tukehtui kuoliaaksi huumeiden ja alkoholin yliannostuksen seurauksena.

Janis Joplin

Teksasilainen laulajatar Joplin tuli tunnetuksi karheasta rock'n'roll-äänestään. Hän kuoli 4. lokakuuta 1970, myös 27-vuotiaana. Kuolinsyy oli heroiinin yliannostus.

Brian Jones

Rolling Stonesin perustajajäsen ja kitaristi, jonka Mick Taylor korvasi bändissä 1969. Jones kuoli hukkumalla uima-altaaseen 3. heinäkuuta 1969. Hän oli 27-vuotias.