1. yle.fi
  2. Uutiset

Keskustele: Ystävänpäivä viralliseksi juhlapäiväksi?

Tiistaina vietettävä Ystävänpäivä ilmenee lähinnä postikorttien lähettämisenä. Yhdysvalloista rantautunut teemapäivä on toistaiseksi pysynyt melko vähäeleisenä ilmiönä Suomessa. Pitäisikö Ystävänpäivä ottaa vakavammin? Onhan Suomessa lähes miljoona yksin asuvaa ihmistä. Onko kortti riittävä osoitus ystävyydestä? Miten teemapäivää pitäisi viettää, jotta se vastaisi tarkoitustaan? Kerro hyviä esimerkkejä. Vai onko päivä vain pinnallista teeskentelyä?

Osallistu
Suklaasydän
YLE / Arja Lento.

Ystävänpäivä voi pahimmasssa tapauksessa muodostua yksinäisen piinaksi, sillä kortitta jääminen voi korostaa yksinäisyyttä.

Useissa maissa 14. helmikuuta vietettävä Valentinon päivä on rakastavaisten päivä, mutta Suomessa teemapäivä alleviivaa ystävyyttä.

Mm Suomen Punainen Risti tekee paljon ystäväntoimintaa niin valtakunnallisesti kuin paikallisesti ympäri vuoden. Samoin toimivat seurakunnat ja muutamat muutkin järjestöt.

Yhteiskunta hoitaa muun muassa kotihoidon ja kotisairaanhoidon kautta oman valvoitteensa, mutta vaisinaista ystävätoimintaa se ei silti korvaa.

Lue seuraavaksi