Apple joutui Whitney Houston -rahastusväitteen syntipukiksi

Tekniikkajätti Apple on joutunut sijaiskärsijän asemaan sen jälkeen, kun tiedotusvälineissä kerrottiin yhtiön nostaneen Whitney Houstonin albumien hintaa iTunesissa pian artistin kuoleman jälkeen. Apple ei kuitenkaan määrää albumien hintoja.

viihde
Houstonin kokoelma-albumi "The Ultimate collection" iTunes-sivustolla.
Houstonin kokoelma-albumi "The Ultimate collection" iTunes-sivustolla.YLE Uutisgrafiikka

Mm. brittiläisen viihdeuutisiin keskittyvän Digital Spyn mukaan Houstonin kokoelma-albumi Ultimate collectionin hinta nousi iTunesissa 3 punnasta 7,99:ään puntaan vain puoli tuntia sen jälkeen, kun tieto hänen kuolemastaan oli levinnyt.

Asiasta kertovissa uutisissa ja keskustelupalstoilla Applea syytettiin tähden kuolemalla rahastamisesta.

Apple ei kuitenkaan päätä albumien hinnoista. Hinnat määrää itse tuotteen kauppaaja, siis useimmiten levy-yhtiö. Ultimate collectionin ja monien muiden Houstonin levyjen oikeudet omistaa Sony.

Sony Music Entertainment Finlandin toimitusjohtaja Kimmo Valtanen kertoo emoyhtiö Sonyn päinvastoin linjanneen, että Houstonin levyjen hintoja ei lähdetä korottamaan kuolinuutisesta johtuen. Hänen tietoonsa ei ole tullut, että korotuksia olisi myöskään tehty, mutta tarkkaa tietoa Sonyn muiden maiden toimista hänellä ei ole.

iTunesin hinnoittelu on aluekohtaista. Maanantaina Ultimate collection maksoi Britannian iTunesissa 4,99 puntaa (5,9 euroa) ja Suomessa sen sai 4,99 eurolla.

Lähteet: YLE Uutiset