Vihaiset linnut tavoittelee jo miljardia käyttäjää - nyt myös Facebookissa

Angry Birds aikoo valloittaa ihmisten pelimielet myös Facebookin kautta. Viime vuoden ladatuimman matkapuhelinsovelluksen tekijäyhtiö Rovio julkaisi tänään tiistaina pelin ilmaisen nettiversion Indonesiassa Jakartassa. Yhtiö tavoittelee miljardin Angry Birds -pelaajan rajan rikkomista.

viihde
Angry Birds
Rovio Mobile

Rahaa yhtiö uskoo keräävänsä pelin mukana tulevista ostosmahdollisuuksista, muun muassa ns. powerup-osista.

- Niitä saa pelaamalla ilmaiseksi, mutta jos haluaa isompia määriä käyttää, niin niitä voi myös ostaa. Jatkossa sitten, kun tuomme uutta pelattavaa, katsomme onko siellä kaupallisia mahdollisuuksia, kertoo Rovion viestintäjohtaja Ville Heijari.

Yhtiön mukaan nettiversio houkuttaa pelaajia monilla uusilla ominaisuuksilla. Lisäksi pelaajat voivat verkkoyhteisön kautta helposti kilpailla muun muassa siitä kuka oikeasti on paras.

Miljardin lataajan raja rikkoutumassa

Angry Birdsin eri versioita on ladattu vuoden 2009 jälkeen noin 700 miljoonaa kertaa. Viime vuonna peli oli kännykkämaailman ladatuin pelisovellus.

Facebookilla on käyttäjiä noin 845 miljoonaa, joten uuden mahdollisuuden myötä Angry Birdsien pelaajien määrä saattaa nousta jopa miljardiin. Miljardin käyttäjän rajan puhkaisemista Heijari ei vielä halua arvailla.

- Saa nähdä, katsotaan. Se on aika iso rajapyykki meille. Toivottavasti pian.

Pelin uusi sovellus julkaistiin ensimmäiseksi Indonesiassa muun muassa siksi, että siellä on ehkä maailman eniten Facebook-tilejä. Yksin jakartalaisista 17 prosenttia on Facebookissa.

- Indonesia on väkilukuun nähden erittäin kova Facebook-maa. Haemme Kaakkois-Aasian markkinoilta kovaa kasvua ja uutta yleisöä, kertoo Rovion viestintäjohtaja Ville Heijari.

Lähteet: YLE Uutiset