Näin keskusteltiin: Toimistotyö tehostuisi tulospalkkauksella ja hyvällä meiningillä

Elinkeinoelämän valtuuskunta EVA väittää "Työväen teatteri" -pamfletissaan, että nykyaikainen toimistotyö on tehotonta. Kommentoijat uskovat työpaikan hyvän hengen auttavan työntekijää, mikäli hänen tietotekniset taitonsa ovat ajan tasalla. Myös tulospalkkaus ja joustava työaika koetaan kannustavana.

Osallistu
Tyhjä asiakirjalaatikko pöydällä.
Yle

Nimimerkki Kypsä Arska säätäisi työaikaa.

"Jospa aika on ajanut työajan ohi? Ehkä pitäisi tehdä töitä vain sen verran kuin niitä on, olettaen että pidemmällä aikavälillä työsopimuksessa määritelty työpanos ja sen mukainen palkka täyttyvät..."

Nimimerkki Kokenutkaikenkestää keksi syitä tehottomuuteen.

"Olen raportin kanssa sama mieltä siitä, että työstä on tullut tehotonta. Suurin syy siihen on nähdäkseni jo mainittu sähköpostien ja kokousten tolkuton määrä, jota kutsunkin sosiaaliseksi hälinäksi. Keskittyminen on jo hamaa menneisyyttä. Näiden lisäksi on tullut muotiin koko ajan uusia atkta ja organisaatiorakennetta jo ennen kuin vanha käytäntö on kunnolla opittu."

Nimimerkki JJM nojaisi tulospalkkaukseen .

"Jonkunlainen tulospalkkaus saisi työntekijät keksimään ihan itse, miten he saisivat mahdollisimman paljon aikaiseksi työpäivän aikana, ja jättäisivät netissä surffauksen ja kahvikupin äärellä palaveeraamisen vähemmälle."

Nimimerkki Ihmislate kannustaisi kehittämään tietoteknisiä taitoja.

"Paljon parjataan ongelmia aiheuttavaa tietotekniikkaa. Kokemukseni mukaan ongelmat useimmiten syntyvät tuolin ja näppäimistön välissä. Ihmisten pitäisi opetella nykyistä paremmin käyttämään työssä tarvittavia sovelluksia ja laitteita."

Nimimerkki reino nostaa henkisen hyvinvoinnin ykköseksi.

"Henkinen hyvinvointi ylittää kaiken muun. Työ tulee valmiiksi, kun työilmapiiri on kunnossa ja ihmiset kokevat, että heistä välitetään ja heidän työpanostaan arvostetaan. Täällä puhuvat toiset 'säästöistä'. Niillä ei ole tämän asian kanssa mitään tekemistä."