Ilmarinen: Lähipiirin kaupoissa on mietittävä myös, miltä ne näyttävät

Työeläkeyhtiö Ilmarinen on valmis lisäämään avoimuutta yhtiön tekemissä lähipiirin asuntokaupoissa. Ilmarinen on valmis viemään kaupat yhtiön hallitukseen päätettäväksi tai ainakin tiedoksi. Taustalla on häly, joka nousi Ilmarisen ja Finnairin toimitusjohtajan Mika Vehviläisen asuntokaupoista.

Kotimaa

Ilmarinen on aiemmin kommentoinut varsin niukasti asuntokauppaa, jonka yhtiö teki Finnairin toimitusjohtajan Mika Vehviläisen kanssa. Kauppaa on ihmetelty, koska Sailas ja Vehviläinen ovat ristikkäin mukana kaupan osapuolena olleissa yhtiöissä.

Ilmarisesta on korostettu koko ajan, että kauppa on tehty noudattaen kaikkia säännöksiä ja yhtiön sijoituspolitiikkaa. Kauppaa ei kuitenkaan käsitelty yhtiön hallituksessa, vaikka osapuolena oli asiakasyhtiön toimitusjohtaja.

YLE uutiset tiedusteli Ilmariselta kantaa lähipiirin kauppoihin nyt koetun julkisen keskustelun jälkeen. Ilmarisesta vastattiin sähköpostilla, että yhtiö miettii tämän tyyppisten kauppojen viemistä myös hallitukseen.

Näin yhtiö vastasi: ”Kun ei tunnu riittävän se, että asiat tehdään tarkan muodollisesti oikein, on entistä tarkemmin pohdittava myös, miltä ne näyttävät. Tästä syystä tällaisten asioiden vieminen hallitukseen joko informaatioksi tai päätettäväksi voisi olla jatkossa viisasta.”

Ilmarisen toimitusjohtaja Harri Sailas on Finnairin hallituksen puheenjohtaja. Finnairin toimitusjohtaja Mika Vehviläinen on puolestaan Ilmarisen hallintoneuvoston jäsen.

Lähteet: YLE Uutiset