1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Putin käy vaalikampanjaansa kelkkamäessä

Venäjän pääministeri Vladimir Putin pyrki torstaina vahvistamaan teräsmiehen imagoaan maaliskuun presidentinvaaleja varten kelkkamäessä. Putin valitsi kuitenkin viisaasti harjoitusmäen varsinaisen kilpamäen sijaan, kun hän testasi Venäjän maajoukkueen kelkkoja.

Ulkomaat
Vladimir Putin laskee Venäjän maajoukkueen kelkalla.
Vladimir Putin laski Venäjän maajoukkueen kelkalla Moskovan uudessa Paramonovon keskuksessa 16. helmikuuta.RTR

Putin ei myöskään pukeutunut maajoukkueen kireään kelkkailuhaalariin, vaan ahtautui kelkkaan paksun talvitakkinsa kanssa.

Putin oli ensin halunnut ohjata kelkkaa itse, mutta se evättiin häneltä liian vaarallisena aloittelijalle. Kelkkaa ohjasti lopulta maajoukkueen jäsen Aleksei Shadejev. Kumpikaan heistä ei kuitenkaan käyttänyt kypärää. Se tuskin olisi ollut tarpeenkaan, sillä ensimmäinen lasku epäonnistui vauhdin oltua niin hidasta, että kelkka pysähtyi kesken laskun. Toinen lasku onnistui vähän vauhdikkaammin.

Kelkkailu käytiin Moskovan uudessa Paramonovon keskuksessa. Kyseessä on koko Venäjän ensimmäinen kelkkamäki. Tähän asti maajoukkueenkin kelkkailijat ovat joutuneet harjoittelemaan entisessä Neuvosto-rakennelmassa Latviassa. Venäjä on rakentamassa toistakin kelkkamäkeä, jota käytetään Sotshin talviolympialaisissa 2014.

Oppositio on lähinnä irvaillut Putinin maskuliinisuutta korostaville vauhtitempauksille. Hän on muun muassa ajanut Formula 1 -autoa ja ratsastanut hevosella yläruumis paljaana.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi