Whitney Houstonin hautajaiset kokosivat satoja surijoita

Laulajatähti Whitney Houstonin hautajaiset kokosivat satoja ihmisiä tämän syntymäkaupungin Newarkin kirkkoon New Jerseyssa. Siunaustilaisuuteen saapui noin 1 500 tähden perheenjäsentä ja ystävää. Viikko sitten kuolleen laulajan muistotilaisuudessa esiintyivät muun muassa Stevie Wonder ja Alicia Keys.

Pastori Jesse Jackson osallistui Whitney Houstonin hautajaisiin New Jerseyn Newarkissa lauantaina. Kuva: Peter Foley / EPA

New Hope -baptistikirkossa järjestettyjen hautajaisten vieraiden joukossa olivat muun muassa näyttelijä Kevin Costner, joka muisteli puheessaan Bodyguard-elokuvan kuvauksia, laulajat Chaka Khan ja Jennifer Hudson sekä pastori Jesse Jackson.

Houstonin kummitädin Aretha Franklinin odotettiin laulavan siunaustilaisuudessa, mutta hän ei osallistu tilaisuuteen terveyssyistä.

Houstonin entisen aviomiehen Bobby Brownin kerrotaan pyrkineen kirkkoon, mutta tulleen poiskäännytetyksi.

Myöskään Houstonin fanit eivät päässeet siunaustilaisuuteen, vaan seurasivat sitä suorasta televisiolähetyksestä.

Hautajaiskirkon ulkopuolelle kokoontui jo hyvissä ajoin suuri määrä Houstonin ihailijoita.

- Whitney oli kuin perheenjäsen minulle. Rakastan häntä ja tulen aina häntä kaipaamaan, sanoi samaan newjerseyläiseen seurakuntaan kuuluva Shawn Vaughn.

- Whitneyn perheeseen kuuluva ystäväni toi minut tänne. Tämä on hänen kotinsa ja olen onnellinen, että hän on palannut tänne. Levätköön hän rauhassa, totesi Aminata Diarra.

Whitney Houston kuoli äkillisesti vain 48-vuotiaana viime lauantaina hotellihuoneessaan Los Angelesissa Kaliforniassa.