1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Ruotsalaismies eli hangessa kaksi kuukautta

Uumajan tienoilta Pohjois-Ruotsissa on löydetty hengissä keski-ikäinen autoilija, joka katosi ennen joulua. Västerbottens Kuriren -lehden mukaan kaksi moottorikelkkailijaa löysi miehen hankeen juuttuneesta autosta perjantaina.

Ulkomaat
Auto jossa ruotsalaismies oli kaksi kuukautta lumeen peittyneenä.
Rolf Höjer / EPA

Kelkkailijat uskoivat aluksi, että kyseessä oli metsäautotielle hylätty romuauto. He päättivät tutkia autoa kuitenkin tarkemmin ja havaitsivat, että takapenkillä liikkui joku. He hälyttivät paikalle pelastuspartion, joka toimitti pahoin nääntyneen miehen tehohoitoon Uumajan sairaalaan.

Lääkärien mukaan mies on todennäköisesti pysynyt hengissä syömällä lunta. Ihminen voi pysyä elossa ilman ravintoa kaksi kuukautta, jos saa nestettä. Lääkärit pitävät kuitenkin miehen selviämistä hengissä pienenä ihmeenä, sillä Pohjois-Ruotsissa on talven aikana ollut kovia pakkasia.

Poliisi pitää miehen joutumista pienelle metsäautotielle keskellä talvea hyvin outona. Tietä ei ole koskaan aurattu. Löydetty mies on kotoisin Etelä-Ruotsista, eikä hän luultavasti tuntenut seutua kovin hyvin.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi