1. yle.fi
  2. Uutiset

Karamellisoitua omenaa

Tällä viikolla on luvassa makeaa mahan täydeltä. Karamellisoitujen omenoiden lisäksi valmistetaan vaniljavaahtoa ja kanelicrumblea eli keksimurua. Omenoiden karamellisoinnissa saa olla tarkkana, ettei sokeri pala pannulle.

Voita & Sokeria
Karamellisoitua omenaa, vaniljavaahtoa ja kanelicrumblea
Karamellisoitua omenaa, vaniljavaahtoa ja kanelicrumbleaProcam / YLE

Karamellisoitua omenaa

4 suomalaista omenaa

1dl sokeria

25 g voita

Halkaise omenat neljään osaan ja poista siemenkota.

Jos omenat ovat isoja, halkaise palat vielä puoliksi.

Sulata sokeri pannulla, mutta varo, ettei se pala.

Lisää sokerin sekaan nokare voita ja sekoita tasaiseksi.

Lisää omenat ja sekoita.

Kypsennä omenoita pannulla, kunnes ne ovat saaneet kauniin ruskean ja tasaisen pinnan.

Vaniljavaahto

250g mascarponea

3 dl kuohukermaa

1 dl sokeria

vaniljatanko

Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja lisää siemenet kerman joukkoon.

Vaahdota kerma ja sokeri ja yhdistä mascarponeen.

Kanelicrumble

70 g mantelijauhoa

70 g vehnäjauhoa

70 g voita

70 g fariinisokeria

1 tl kanelia

½ tl kardemummaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Ripottele taikina muruiksi uunipannulle.

Paista 160 asteisessa uunissa noin 7 minuuttia tai kunnes crumble on hieman ruskistunut.

Lähteet: Ohje: Olli Takanen

Lue seuraavaksi