1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Simpsoneiden 500. jaksossa vieraili Wikileaksin perustaja

Yhdysvalloissa on esitetty sunnuntaina animaatio Simpsoneiden 500. jakso. Siinä perhe joutuu karkoitetuksi Springfieldistä ja uudessa asuinpaikassaan he tapaavat Wikileaksin perustaja Julian Assangen, kertoo BBC.

viihde
Kuva Simpsons-ohjelman jaksosta, jossain Julian Assange esiintyy.
FOX / Simpsons Wiki

At Long Last Leave -jaksossa Simpsonit ujuttautuvat salaiseen kokoukseen kaupungintalolla ja saavat kuulla, että heidät aiotaan heittää ulos kaupungista. He päätyvät hyljeksittyjen yhteisöön, jossa naapurina asuu Julian Assange.

Bart kysyy Assangelta, mitä kuuluu ja hän vastaa, että se on hänen henkilökohtaista tietoaan ja Bartilla ei ole oikeutta tietää siitä.

Tv-kanava Foxin mukaan Assangen puheosuudet nauhoitettiin Britanniassa, jossa hän odottaa ratkaisua luovuttamisesta Ruotsiin oikeuden eteen.

Simpsoneista näytetään tällä hetkellä 23. tuotantokautta. Se on pitkäaikaisin parhaaseen katseluaikaan näytettävä käsikirjoitettu ohjelma tv:ssä Yhdysvalloissa. Sarjaa on tilattu vielä ainakin kaksi kautta, jonka jälkeen jaksoja olisi 559. Vaikka sarja on edelleen suosittu, sen on sanottu menettäneen alkuperäistä terävyyttään.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi