1. yle.fi
  2. Uutiset

Kapinalliset: 49 rauhanturvaajaa vapautettu Sudanissa

Sudanissa Darfurin alueella vaikuttava kapinallisryhmittymä kertoo, että se on vapauttanut 49 rauhanturvaajaa, joiden eteneminen estettiin aiemmin. Kapinallisten mukaan rauhanturvaajat pysäytettiin tutkintaa varten sen jälkeen, kun he tulivat ryhmittymän hallussa olevalle alueelle.

Ulkomaat

Rauhanturvaajat ovat mukana YK:n ja Afrikan unionin yhteisessä operaatiossa. Unamid-rauhanturvaoperaation tiedottajan mukaan he eivät kuitenkaan olleet missään vaiheessa panttivankeja, vaan vain heidän etenemisensä estettiin.

- Vapautimme rauhanturvaajat, koska tutkintamme osoitti, että he tulivat alueellemme tietämättään, että se on hallussamme, sanoi ryhmittymän tiedottaja Gibril Adam Bilal.

Unamid-rauhanturvaoperaation tiedottajan mukaan rauhanturvaajien mukana on kolme siviiliä, jotka työskentelevät operaatioille, eikä heitä ole vielä päästetty lähtemään. Rauhanturvaajat yrittävät nyt työskennellä vapauttaakseen heidät eivätkä siksi ole jatkaneet matkaansa. Kapinallisryhmittymä epäili alun perin heidän olevan sudanilaisia agentteja.

- Mikäli tutkinnassa käy ilmi, etteivät he ole turvallisuusagentteja, päästämme heidät menemään välittömästi, Bilal vakuutti.

Kapinallisten mukaan kiinniotetut olivat suurimmaksi osaksi senegalilaisia.

Oikeuden ja tasa-arvon liike (JEM) -kapinallisryhmittymän mukaan rauhanturvaajat otettiin kiinni sunnuntaina Darfurin luoteisosassa, koska he tulivat alueelle ilman lupaa.

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi