1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Valmennettava huhkii vakityö unelmanaan

Työelämään valmentavat trainee-ohjelmat yleistyvät. Pääsy räätälöityyn koulutukseen ei kuitenkaan ole tae vakituisesta työpaikasta. Opiskelijajärjestö varoittaa, että trainee voi joutua palaamaan lähtöruutuun.

Kauppatieteiden maisteri Aleksi Simoselle trainee-ajasta oli selvää hyötyä. Hän tekee parhaillaan uraa monikansallisen Unileverin markkinoinnissa.

- Trainee-ohjelma antoi parin vuoden kokemuksen työelämästä. Sen aikana näkee, onko tehtävä oikea, Simonen sanoo.

Simosen työnantaja, Unilever Suomen toimitusjohtaja Kalle Järvinen sanoo, että tahti on tiukka. Valmennettaville annetaan runsaasti vastuuta ja heitä patistetaan etenemään nopeasti urallaan.

Traineen ura saattaa jäädä lyhyeksi

Lehti-ilmoituksissa valmennettaville tarjotaan reittiä esimerkiksi maatalouskonehuoltajan, suunnittelijan tai koordinaattorin ammattiin. Trainee-aika on useimmiten kuukausista muutamaan vuoteen ja palkkataso vaihtelee harjoittelijan palkasta perustienestiin.

Unileverillä työpaikka on koulutuksen jälkeen taattu. Osalle työnantajista trainee-nimike on kuitenkin vain kiertotie rekrytoida tavallista halvempaa työvoimaa, kritisoi Tasavallan harjoittelijat ja tukityöllistetyt ry:n puheenjohtaja Kari Laurila.

- On muutamia epäilyttäviä tapauksia. Osa ohjelmista on kyllä asiallisia, Laurila toteaa.

Myös Suomen Ammattiin opiskelevien liitto SAKKi ry kehottaa vastavalmistuneita nuoria tarkkaavaisuuteen. Erikoistuminen varhaisessa vaiheessa voi kostautua myöhemmin.

- Trainee-ohjelman jälkeen ei ole välttämättä valmiuksia toimia minkään muun alan tehtävissä. Nuoren pitää sitten miettiä uudestaan koulutuspolkua ja työllistymistään, sanoo SAKKI ry:n puheenjohtaja Susanna Haapalainen.