1. yle.fi
  2. Uutiset

Islamilainen muotilehti huiveja käyttäville menestys Turkissa

Islamilaisia arvoja noudattava muotilehti Ala on noussut myyntimenestykseksi Turkissa. Puolet naisista Turkissa käyttää islamilaista päähuivia, mutta heille suunnattuja muotilehtiä ei ole ollut.

kulttuuri
Ala -lehden kansikuvia
Ala / Yle uutisgrafiikka

Istanbulin keskustassa on vaikea uskoa, että jopa noin puolet turkkilaisista naisista pitää islamilaista päähuivia. Huiveja ei ennen ole moderneissa ja tyylikkäissä piireissä näkynyt mutta tilanne on viime vuosina muuttunut. Siksi on syntynyt myös muotilehti Ala.

Lehden päätoimittaja, Esra Sezis, sanoo että huiveja käyttäviä naisia ei aiemmin muotilehdissä huomioitu lainkaan. Ala-lehden tekijät halusivat muuttaa tilanteen.

Ala on kuin mikä tahansa muotilehti, paitsi että se noudattaa islamilaisia arvoja - joten malleillakin on päähuivit. Lehti on tarkoitettu naisille, jotka haluavat elää islamin sääntöjen mukaisesti mutta myös tyylikkäästi. Heitä on Turkin talouskasvun ja islamilaistaustaisen nykyhallituksen aikana yhä enemmän.

Ala nousi vain muutamassa kuukaudessa yhdeksi Turkin myydyimmistä lehdistä ja kilpailee nyt klassikkojen, kuten Vogue ja Elle kanssa. Yhteisöpalvelu Facebookissakin lehdellä on jo yli satatuhatta fania.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi