Cherie Blair nosti kanteen puhelinurkinnasta

Britannian entisen pääministerin Tony Blairin vaimo Cherie on nostanut kanteen puhelinurkinnasta, kertoo hänen asianajajansa. Cherie Blairin uskotaan syyttävän urkinnasta Rupert Murdochin mediaimperumiin kuuluvaa News Group Newspapersia, jota salakuunteluskandaali on ravistellut viime kesästä asti.

Ulkomaat

Blairin asianajaja vahvistaa, että Blair on nostanut kanteen liittyen puhelinvastaajansa laittomaan salakuunteluun. Yksityiskohtia ei ole julkistettu eikä myöskään News Group ole kommentoinut tietoa.

News Group on julkaissut The Sun -lehteä sekä News of the Worldia, joka lakkautettiin heinäkuussa salakuunteluskandaalin puhjettua.

News of the Worldin väitetään urkkineen poliitikkojen, julkkisten ja rikosten uhrien sekä kaatuneiden sotilaiden omaisten matkapuhelimia uutisten toivossa.

Murdochin yhtiö on viime kuukausina sopinut korvauksista kymmenien uhrien kanssa.

Lähes 40 ihmistä on pidätetty liittyen tutkimuksiin, jotka koskevat puhelinurkintaa sekä toimittajien poliisille uutisvihjeiden toivossa maksamia lahjuksia.

Tony Blairin entinen lehdistösihteeri Alastair Campbell on kertonut kummastelleensa aiemmin Cherie Blairista julkisuuteen vuotaneita tietoja. Campbell sanoo epäilleensä aluksi Cherie Blairin ystävää vuodoista, mutta olevansa nyt varma, että oli väärässä.

Tony Blair oli pääministeri vuosina 1997 - 2007. Cherie Blair on asianajaja.

Lähteet: AP, AFP, YLE Uutiset