Argentiinan junaturma vaati lähes 50 uhria

Ainakin 49 ihmistä on kuollut ja satoja loukkaantunut junan iskeydyttyä päin asemalaituria Argentiinan Buenos Airesissa.

Ulkomaat
Asemalaituriin törmännyt juna Buenos Airesin Oncen asemalla.
Asemalaituriin törmännyt juna Buenos Airesin Oncen asemalla 22. helmikuuta.Martin Quintana / EPA

Ruuhkajuna oli täynnä matkustajia sen törmätessä vilkkaan Oncen aseman raidepuskureihin. Suurin osa kuolonuhreista oli pakkautunut junan kahteen ensimmäiseen vaunuun.

Loukkaantuneita on viranomaisten mukaan ainakin 600. Monien vammat ovat mustelmia, mutta yli 450 loukkaantunutta on kuljetettu sairaalahoitoon.

Paikallisen television kuvasta näkyy, kuinka junan ensimmäiset vaunut ovat painuneet kasaan. Veturia seuraavassa, pahiten vaurioituneessa vaunussa matkustajat jakoivat tilan polkupyörien kanssa.

Junan nopeus oli törmäyshetkellä noin 20 kilometriä tunnissa. Tehohoidossa olevaa kuljettajaa ei ole vielä kuultu onnettomuudesta, mutta viranomaisten mukaan onnettomuuden syynä saattoi olla jarruvika.

Kahdeksan vaunun junassa oli viranomaisten arvion mukaan 1 200 - 1 500 matkustajaa. Onnettomuus sattui puoli yhdeksän aikaan aamulla, pahimpaan ruuhka-aikaan.

Argentiinan tuhoisin junaturma sattui 1. helmikuuta, 1970. Silloin matkustajajuna törmäsi kovalla vauhdilla toiseen junaan Buenos Airesissa. 230 ihmistä sai tuolloin surmansa. Edellinen tuhoisa turma sattui vuonna 1978, silloin kuolonuhreja oli 55.

Lähteet: Reuters, AP, AFP, YLE Uutiset