1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. viihde

Pernilla Karlsson voitti Uuden Musiikin Kilpailun

Pernilla Karlsson on voittanut kaikkien aikojen ensimmäisen Uuden Musiikin Kilpailun. Yleisö äänesti lauantai-iltana kaksivaiheisessa puhelinäänestyksessä voittajan, joka on Suomen vuoden 2012 euroviisuedustaja.

Kuva: Jyrki Valkama / Yle

Siuntiosta kotoisin oleva 21-vuotias Karlsson voitti kilpailun ruotsinkielisellä kappaleella

När jag blundar (siirryt toiseen palveluun) ( Kun suljen silmäni), jonka on säveltänyt, sanoittanut ja sovittanut Karlssonin veli Jonas Karlsson.

Uuden Musiikin Kilpailun finaali järjestettiin lauantai-iltana Helsingin jäähallissa.

Puhelinäänestyksen toiseen vaiheeseen etenivät myös Stig ja Ville Eetvartti. Muut finalistit olivat Iconcrash, Kaisa Vala ja Mica Ikonen.

Yleisö äänesti puhelinäänestyksessä kuudesta finalistista kolme kamppailemaan kilpailun voitosta. Pernilla Karlsson lähtee edustamaan Suomea Eurovision laulukilpailuun Azerbaidzhaniin toukokuussa.

Suomen euroviisuedustaja valittiin ensimmäistä kertaa Uuden Musiikin Kilpailun kautta. Karsintakilpailu oli kaikille avoin, ja sen tarkoituksena on löytää uusia artisteja ja kappaleita. Kilpailuun haki kaikkiaan 540 artistia.

"Ihana kilpailu"

Pernilla Karlsson ei kilpailun jälkeen ollut uskoa voittoaan todeksi.

- Ihan mahtava fiilis, tämä on kyllä mun dream come true, Karlsson iloitsi.

Karlssonin mielestä oli suorastaan sääli, että kilpailu loppui.

- Täällä on ollut ihania ihmisiä ja tosi hauskaa.

- Mutta mähän jatkan tästä jonnekin - Bakuun, voittaja hehkutti.

Kilpailun edetessä Karlssonia oli jännittänyt, kun kilpailijoita putosi pois kisasta kesken matkaa. Parasta kilpailussa oli Karlssonin mielestä se, että oli saanut esiintyä yleisölle, joka piti esityksestä ja kannusti.

Azerbaidzhaniin Karlsson lähtee innostuneena. Bakun-esityksen sisältöä hän ei vielä ollut ehtinyt miettiä, mutta lupasi, että esityksestä tulee "mahtava".

När jag blundar on vasta toinen ruotsinkielinen Suomen edustuskappale Euroviisuissa.