1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Pernilla Karlsson oli selvä yleisösuosikki Euroviisuihin

Suomea Euroviisuissa edustava Pernilla Karlsson voitti selvästi eilisen Uuden Musiikin Kilpailun finaalin molemmat puhelinäänestykset. Karlsson sai ensimmäisen kierroksen äänistä 29,8 prosenttia ja toisen kierroksen äänistä 53,4 prosenttia.

Toisella kierroksella myös Ville Eetvartti nosti selvästi osuuttaan äänistä ja sai 28,7 prosentin kannatuksen. Stig lisäsi toisella kierroksella ääniosuuttaan vain niukasti ja sai lopullisessa äänestyksessä 17,8 prosenttia äänistä.

Uuden Musiikin Kilpailulla oli lauantai-iltana lähes 550 000 katsojaa. Finaalia oli myös mahdollista seurata nettilähetyksenä ulkomailla. Suomen edustaja Euroviisuihin valittiin ensimmäistä kertaa pelkästään Uuden Musiikin Kilpailuun lähetettyjen ehdotusten joukosta.

Pernillan Karlssonin ensimmäinen esiintyminen Euroviisuissa Azerbaidzhanin pääkaupungissa Bakussa on ensimmäisessä semifinaalissa tiistaina 22.5. Laulukilpailun finaali kisataan lauantaina 26.5. Toinen semifinaali on torstaina 24.5. Kaikki ohjelmat nähdään YLE TV2:ssa sekä kuullaan YLE Radio Suomessa suorina lähetyksinä.