1. yle.fi
  2. Uutiset

Vuohenjuustopiiras

Näin hiihtoloma-aikaan vaikkapa reippaan ulkoilun päälle maistuu vuohenjuustopiiras. Voita & Sokeria -kokkimme Juhan mielestä vuohenjuustopiiras toimii myös lohturuokana.

Voita & Sokeria
Vuoenjuustopiiras ja salaattia lautasella.
YLE

Vuohenjuustopiiras

900 g zuccini

400 g paprika

2 tl paprikajauhe

1 tl suola

400 g vuohenjuusto Gryere

250 g Koskenlaskija-juustoa

100 g Creme Fraiche

4 kpl munia

Kuutioi, freesaa ja jäähdytä vihannekset. Raasta juusto. Kuutioi Koskenlaskija. Yhdistä ainekset ja paista vuoassa n.170 asteessa 45 min.

Basilikaöljy

1 pnt basilikaa

1 valkosipulin kynsi

2 dl öljyä

1 rkl sokeria

1 tl suolaa

1 valkosipulin kynsi

mustapippuria myllystä

2 rkl pinjansiemeniä

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi.

Salaattiin

5 dl erilaisia salaatteja revittynä

1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja

0.5 dl basilikaöljyä

Sekoita salaatit ja aurinkokuivatut tomaatit ja lisää öljy. Sekoita ainekset ja tarjoa piiraan kanssa.


Ohje: Juha Turtiainen

Lue seuraavaksi