Ex-teinitähdelle isot korvaukset Britannian puhelinhakkerointi-jupakassa

Brittiläinen laulajatar Charlotte Church on saanut suuret korvaukset News of the World -puhelinkuuntelujupakassa. Church ja hänen perheensä saavat 600 000 punnan eli reilun 700 000 euron korvaukset, kun lehti kuunteli heidän puhelimiensa viestejä.

Ulkomaat

Church, 26, nousi tietoisuuteen teinitähtenä. Brittien juorulehdistö jahtasi häntä ja hänen perhettään, ja myöhemmin ilmeni, että News of the World oli kuunnellut puhelinviestejä. Churchin puhelinviestejä kuunneltiin 2002, kun hän oli 16-vuotias. Myös hänen terveystietonsa vuotivat lehdistöön.

Robert Murdochin omistama News International on pyrkinyt estämään kuuntelutapausten etenemisen oikeuteen maksamalla suuria korvauksia uhreille. Yhteissumma nousee useisiin miljooniin, sillä tapauksia on kuutisenkymmentä.

Muun muassa näyttelijä Jude Law, koomikko Steve Coogan, entinen jalkapallotähti Paul Gascoigne ja näyttelijätär Sienna Miller ovat saaneet korvauksia.

Salakuuntelujupakka alkoi murhatun teinitytön perheen puhelimen kuuntelusta ja levisi ykkösketjun julkkiksiin. Murhatun tytön perhe sai korvaukseksi reilut pari miljoonaa euroa.

News of the World lakkautettiin heinäkuussa puhelinkuuntelusta nousseen kohun takia.

Lähteet: AP