Tv-kanava: Putinin salamurhahanke estettiin

Venäjän ja Ukrainan turvallisuuspalvelut ovat pysäyttäneet hankkeen salamurhata Venäjän pääministeri Vladimir Putin ensi viikonlopun presidentinvaalien jälkeen. Asiasta kertoo Venäjän tv:n ykköskanava, jonka enemmistön omistaa valtio.

Ulkomaat
Vladimir Putin
Vladimir PutinMaxim Shipenkov / EPA

Ykköskanavan mukaan hankkeen paljastamisen yhteydessä pidätettiin kaksi miestä, jotka toimivat tshetshenialaisen kapinallisjohtajan Doku Umarovin alaisuudessa. Miehet valmistelivat terrori-iskua Odessassa Ukrainassa.

Tv-kanavan mukaan terroristeja oli alunperin kolme, mutta yksi heistä oli saanut tammikuun alussa surmansa räjähdyksessä, kun miehet olivat harjoitelleet pommin valmistamista.

Räjähdys oli herättänyt Ukrainan tiedustelupalvelun kiinnostuksen, ja se oli kertonut asiasta Venäjän tiedustelupalvelulle FSB:lle.

Terrorisuunnitelmasta epäillyt miehet olivat saapuneet Odessaan Arabiemiirikuntien liiton ja Turkin kautta. Kansallisuudeltaan he ovat venäläisiä ja kazakstanilaisia.

Tv-kanavan mukaan miehet kuuluivat ryhmään, jonka tavoitteena oli islamilaisen valtion perustaminen Pohjois-Kaukasuksen alueelle.

Lähteet: Itar-Tass, AFP, Reuters