Halonen: Videokohu aiheutti muutakin kuin vain naurua

Presidentti Tarja Halonen on kommentoinut tiedotusvälineille tohtori Pentti Arajärven "tuijotusvideosta" syntynyttä kohua. Halonen totesi tiistaina pitämässään lehdistötilaisuudessa, että Tanskan TV2:n satiiriohjelmassa alun perin näytetystä videosta syntynyt kohu on hänen mielestään asia, joka aiheutti muutakin kuin naurua.

Presidentti Tarja Halonen
Tarja Halonen
Tarja Halonen puhui Arajärvi-videon aiheuttamasta kohusta tiistaina tiedotustilaisuudessa.YLE

YLE Uutiset kertoi sunnuntaina, että netissä jaettu videoklippi, jossa Arajärvi näyttää tuijottavan Tanskan kruununprinsessan Maryn kaula-aukkoa, on paljastunut käsitellyksi: videolla oli leikattu peräkkäin kaksi kohtausta, joiden välillä oli todellisuudessa kahdeksan minuuttia.

Halonen sanoi tiistaina Arajärven selviytyneen kohusta hyvin sanomalla heti aluksi, että jos hän olisi niin tehnyt, niin hän muistaisi sen. Tätä lausuntoa ei Halosen mukaan tarvitse muuttaa.

Presidentti halusi tapauksen osoittavan sen, että hetkessä elävien tiedotusvälineiden voi olla uutistilanteiden mylläkässä tavattoman vaikea pystyä kulloinkin erottelemaan mikä on mitäkin.

- Joskus se, mikä on tarkoitettu huumoriksi - tanskalaiset nyt ainakin tuntevat tämän vanhasta kokemuksesta - niin siitä voi tulla aika paljon kaikenlaisia seuraamuksia, Halonen sanoi.

Halosen mukaan myös tulevat presidentit ja monet muut julkisuuden henkilöt voivat joutua painimaan saman todistamista koskevan ongelman kanssa.

- Miten pystyt pitämään oman minuutesi ja miten saat ystäväsi ja läheisesi uskomaan, että sinä olet se, mikä sinä itse sanot, eikä se mikä on julkisuudessa todistettu.

Lähteet: YLE Uutiset