Yhdysvalloissa tuhoisa kouluammuskelu

Yhdysvalloissa Ohion osavaltiossa on sattunut kouluammuskelu. Chardonin kaupungin poliisin mukaan yksi oppilas on kuollut ja neljä haavoittunut maanantaina. Epäilty on saatu kiinni.

Ulkomaat
Poliiseja Chardonin koulun edustalla ampumisen jälkeen.
Poliiseja Chardonin koulun edustalla ampumisen jälkeen 27. helmikuuta.David Maxwell / EPA

Poliisi on saanut kiinni ammuskelusta epäillyn, joka on alaikäinen poika ja tiettävästi koulun oppilas. Poliisin mukaan poika lähti ensin karkuun, mutta antautui myöhemmin, kun yksi opettajista lähti juoksemaan hänen peräänsä koulun ulkopuolelle.

Aiemmin kerrottiin viiden oppilaan haavoittuneen. Heistä ainakin kolmen sanottiin olleen kriittisessä tilassa. Poliisi vahvisti, että neljä poikaa ja yksi tyttö vietiin sairaalaan. Heistä yksi kuoli saamiinsa vammoihin myöhemmin päivällä.

Uutiskanava CNN kertoo, että ammuskelu tapahtui koulun ruokalassa juuri kun koulupäivä oli alkanut. Pian välikohtauksen jälkeen poliisi sulki koulualueen. Paikalle lennätettiin myös ambulanssihelikopteri.

Chardonin reilun 5 000 asukkaan pikkukaupunki sijaitsee noin 50 kilometrin päässä Clevelandista. Kaikki alueen oppilaitokset on suljettu tapahtuman takia.

Lähteet: AP, YLE Uutiset, AFP