1. yle.fi
  2. Uutiset

Katja Leppäkoski Musiikkitalon uudeksi toimitusjohtajaksi

Katja Leppäkoski on valittu Helsingin Musiikkitalon uudeksi toimitusjohtajaksi. Leppäkoski on työskennellyt aiemmin Pori Jazzin toimitusjohtajana ja festivaalijohtajana. Musiikkitalon johtajan paikka tuli hakuun, kun konserttitalon riitaisaksi leimattu johtajakaksikko erosi loppuvuonna.

kulttuuri
Katja Leppäkoski.
Katja Leppäkoski.YLE

40-vuotias Leppäkoski on työskennellyt Pori Jazzin johdossa vuodesta 2004. Hänen kaudellaan tapahtuman profiili on vahvistunut ja festivaalin talous on kehittynyt myönteisesti.

Valintaperustelujen mukaan Leppäkoskella on hyvät johtamisnäytöt musiikkikulttuurin ja liiketoiminnan yhdistämisestä.

- Oletan, että valinnassa kompetenssini musiikkibisneksen alalta on koettu tärkeäksi. Talon kokonaisuutta pitää kehittää, pitää ymmärtää talon taustoja ja toimintatapoja, ja totta kai talosta pitää tehdä kiinnostava myös muille toimijoille, uusi toimitusjohtaja summaa.

Leppäkoski haluaa tarjota Musiikkitalon palveluja muun muassa kotimaisille ja ulkomaisille promoottoreille. Hän painottaa, että hänet valittiin Musiikkitalon toimitusjohtajaksi eikä taiteelliseksi johtajaksi.

- Totta kai tarjonta on kiinni siitä minkälaisia kumppaneita saa taloon tapahtumajärjestäjiksi ja muiksi konserttituottajiksi, Leppäkoski toteaa.

- Itse en niitä esiintyjiä sinne buukkaa.

Tunkua talon johtoon

Musiikkitalon johtajaksi haki 80 henkilöä.

Paikka tuli hakuun, kun johtajakaksikko Helena Hiilivirta ja Kenneth Katter irtisanoutui tehtävistään marraskuussa.

Hiilivirta työskenteli ensin Musiikkitalon suunnittelujohtajana ja myöhemmin talon johtajana, kunnes Katter nimitettiin Hiilivirran rinnalle talon uudeksi toimitusjohtajaksi syyskuussa 2010.

Helsingin Musiikkitalon omistavat Yleisradio, Helsingin kaupunki ja Sibelius-Akatemia. Se on Radion sinfoniaorkesterin ja Helsingin kaupunginorkesterin kotisali.

Katja Leppäkoski aloittaa talon uutena toimitusjohtajana huhtikuussa ensin osa-aikaisesti. Kokopäiväinen toimitusjohtaja hänestä tulee elokuussa.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi