James Murdoch eroaa News Internationalin hallituksesta

James Murdoch on ilmoittanut jättävänsä mediayhtiö News Internationalin hallituksen puheenjohtajuuden. Yhtiö on sekaantunut Britanniassa koko ajan paisuvaan urkintaskandaaliin. News Internationalin mukaan yhtiön pääomistajan Rupert Murdochin poika jättää puheenjohtajan paikkansa, koska hän siirtyy uusiin tehtäviin New Yorkiin.

Ulkomaat
James Murdoch.
James Murdoch.Facundo Arrizabalaga / EPA

Murdoch jatkaa emoyhtiö News Corporationin johtotehtävissä, ja hänen kerrotaan keskittyvän jatkossa etenkin yhtiön maksutelevisiopalveluihin.

James Murdoch on useaan kertaan vakuuttanut, ettei ole tiennyt News Internationalin lehtien toimittajien kyseenalaisista tiedonhankintatavoista, muun muassa poliitikkojen ja julkisuuden henkilöiden puhelinvastaajaviestien salakuuntelusta ja sähköpostien urkinnasta.

News Internationalin toimista on käynnissä useita tutkimuksia, ja lukuisia yhtiön lehtien toimittajia on pidätetty tutkinnan aikana.

Viime kesänä Murdochit lopettivat News of the World -lehden, josta urkintaskandaali lähti liikkeelle. News International julkaisee Britanniassa The Timesia, The Sunday Timesia ja The Sunia.

Lähteet: AP, AFP, Reuters