1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lumettomuus

Lumettomuus ei kutista venäläissesonkia Punkaharjulla

Punkaharjun Lomakeskuksessa talvikausi on tuonut normaaliin tapaan venäläisiä matkailijoita, vaikka lumettomuus on haitannut talvilajien harrastamista. Palvelujohtaja Sami Ilvonen kertoo lomamökkien varausten tulleen täyteen ennen uutta vuotta.

Lumettomuus
Punkaharjun Lomakeskuksen palvelujohtaja Sami Ilvonen.
Punkaharjun Lomakeskuksen palvelujohtaja Sami Ilvonen iloitsee sesongin toteutumisesta lumen vähäisyydestä huolimatta.YLE / Johanna Hämäläinen

- Talvimaa meillä on ollut vähäluminen, mutta olemme kuitenkin päässeet venäläisille tekemään toimintaa. Nyt pakkaset ovat auttaneet sen verran, että saimme lammen jäähän, ja siellä pystyy luistelemaan ja pelaamaan. Myös napakelkat pyörivät, ja käytämme polkuautoja ja mönkijöitä lisäksi, että kyllä täällä toimintaa riittää vaikka lunta on vähän, sanoo Ilvonen.

Lomamökkien varausten lukumäärä ei ole näyttänyt menevän laskuun huonolumisuuden vuoksi.

- Meillä ovat mökit aika lailla täynnä, vaikka vähän aika sitten pelkäsimme, että tulee peruutusruuhka, mutta ei sellaista ole tullut mikä on tietysti hieno asia. Toivon mukaan hyvät retkiluistelu- ja hiihtokelit alkavat heti tämän sesongin jälkeen.

- Heti vuodenvaihteen ensimmäisellä viikolla suuntaamme katseen jo kesään, joka on iso sesonki. Siellä tulee sitten jo henkilöstön rekrytoinnit, ja Kesämaan uudet kujeet ovat rakenteilla ensi kesäksi, että kyllä tässä töitä riittää, Ilvonen sanoo.

Lähteet: YLE Etelä-Savo

Lue seuraavaksi