Pelicans pohtii pelaajavahvistuksia

Jääkiekon SM-liigassa kauden yllättäjäksi osoittautunut Pelicans suunnittelee riviensä vahvistamista. Joukkueen päävalmentaja Kai Suikkasen mukaan seurajohdon kanssa on jo neuvoteltu pelaajahankinnoista.

urheilu
YLE / Heikki Ahonen

- Seurajohdon kanssa on neuvoteltu ja vihreä valo on vilkkunut, mikäli haluamme jotakin kohtaa joukkueessa vahvistaa. Pelaajaa ei osteta kuitenkaan pelkästään hommaamisen takia. Jos joku tulee, jonkun täytyy lähteä. Koko ajan töitä tehdään, että sellainen toteutuisi tammikuun aikana, Suikkanen kertoo.

Päävalmentaja Kai Suikkanen ei ole tehnyt erikseen uudenvuoden lupauksia. Työsopimusta solmiessaan hän on jo luvannut, että Pelicans pelaa keväällä kymmenen parhaan joukossa SM-liigassa.

Suikkaselle on ollut yllätys se, että pisteitä on tullut runsaasti jo syyskaudella, vaikka peli ei ole vielä kaikilta osin kunnossa.

- Mitään unelmatilaa valmentajalla ei tosin ole olemassakaan. Yleensä kun yhden osa-alueen saa joukkueessa kuntoon, toinen jo repsahtaa. Tärkeätä on, että kevääseen mennessä saamme parannettua jokaista osa-aluetta joukkueen pelaamisessa ja jokainen urheilija petraa henkilökohtaista tekemistään, Suikkanen kuvailee.

Selväpuheisuudella ja hiellä pärjää pitkälle

Kai Suikkanen pitää itseään vanhanaikaisena valmentajana, joka luottaa pelaajiinsa ja tiimiinsä.

- Jumalattomalla kovalla harjoittelulla, selväpuheisuudella, rehellisyydellä ja yhdessä tekemisellä pääsee pitkälle, Suikkanen luettelee.

Hän tähtää siihen, että Pelicans olisi herkimmillään maaliskuun puolessa välissä ja kuuden parhaan joukossa.

- Silloin joukkue saisi viikon lepotauon, eikä joutuisi verottamaan voimiaan säälipleijareissa.

Lähteet: YLE Lahti