Onnibus lupaa tarvittaessa lisää vuoroja Porin ja Tampereen välille

Onnibussin tulo markkinoille on aiheuttanut närkästystä linja-autoalalla. Maamme ensimmäisen halpabussivuoron on kritisoitu heikentävän matkustajien palveluita. Vuorotarjonta onkin vähentynyt Pori-Tampere välillä, mutta Onnibus-yhtiön toimitusjohtaja Pekka Möttö lupaa lisää vuoroja, jos mikään muu yhtiö ei halua niitä ajaa.

OnniBus.com
Tampereen linja-autoaseman julkisivu
Tampereen linja-autoaseman saneeraustyö palkittiin kunniamaininnalla.YLE / Antti Eintola

- Kyllähän tähän tarvitaan lisää vuoroja. Tottakai järkevin tapa olisi, että joku Porista lähtisi leikkiin mukaan. Minä nyt odotan ja uskon, että kyllä Porissakin sen verran yrittäjähenkeä löytyy. Mutta kyllähän se sitten meidän on lisättävä, jos oikeasti sille näyttää.

Eilen Tampere- Pori liikennöinnin aloittanut Onnibus tarjoaa välille arkisin kolme edestakaista yhteyttä. Lauantaisin ajetaan yksi ja pyhisin kaksi edestakaista vuoroa. Todelliseen testiin uudet vuorot joutuvat ensi viikolla, kun lomien jälkeinen liikenne alkaa täydessä mitassa.

Suomen bussimarkkinat ovat vapautumassa tiukasta sääntelystä: kilpailu avautuu asteittain vuoteen 2019 mennessä. Pori-Tampere välinen linja oli ensimmäinen merkittävä reitti, joka vapautui kilpailulle. Onnibus oli ainoa uudenmallista lupaa hakenut liikennöitsijä.

Lähteet: YLE Satakunta