1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Teksti-TV Helsinki

Porvoon jalostamolta rikkipäästö

Neste Oilin jalostamolla Porvoossa tapahtui kaasupäästö, kun rikkidioksidia pääsi ilmaan tiistaina aamuyöllä. Rikintalteenottoyksikkö saatiin käynnistettyä nopeasti uudelleen.

Teksti-TV Helsinki
Porvoon jalostamo
YLE

Neste Oilin Porvoon jalostamolla kaksi rikkilaitoksen yksikköä pysähtyi rikintalteenottoyksikön häiriön takia tiistaina aamuneljän jälkeen. Ilmaan pääsi rikkidioksidia.

Viranomaistiedotteen mukaan aineen kerrottiin kulkeutuvan tuulen mukana Porvoon Emäsalon sillan sekä Tolkkisen alueen välille.

Rikkidioksidi on väritön ja pistävänhajuinen kaasu, joka voi ärsyttää silmiä, ihoa ja hengitysteitä. Aineen vaikutusalueella on tällä hetkellä näkyvä kaasupilvi, joka aiheuttaa hajuhaittaa.

Vuoropäällikkö Kari Malila Neste Oililta sanoo, että jalostamolla tilanne palautui jo pian normaaliksi, kun rikintalteenottoyksikköjen käynnistys onnistui. Käynnistys on näkynyt normaalia suurempana soihdutuksena.

- Tällä hetkellä tilanne on normaali, eli häiriö on jo ohi. Kaksi rikintalteenottoyksikköä pysähtyi, mutta ne saatiin nopeasti päälle, Malila sanoo.

Rikkipäästö on harvinainen tapaus jalostamolla.

- Nyt on ollut todella harvinainen, en muista koska viimeksi on ollut tällaista. Ei nyt kauhean vaarallinen, mutta ei toivottavakaan, Kari Malila toteaa.

Tilanteen pitäisi Neste Oilin mukaan normalisoitua seitsemään mennessä.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi