Kantatie 51 valmistuu vuoden etuajassa

Kirkkonummen ja Kivenlahden välinen uusi moottoritie otetaan käyttöön vuotta alkuperäistä aikataulua aikaisemmin. Syynä on se, että leudon talven ansiosta tietyömaalla on voitu jatkaa sulan ajan töitä normaalia pidempään.

Teksti-TV Helsinki
Tolsan eritasoliittymää rakennettiin marraskuussa.Liikennevirasto

Destian suunnitelmien mukaan liikenne pääsee Kirkkonummen ja Kivenlahden väliselle uudelle moottoritielle jo syksyllä 2012. Alunperin uusi tieosuus piti avata liikenteelle kokonaisuudessaan syksyllä 2013. Se edellyttää kuitenkin leudon talven lisäksi kelpo kesäkelejä, sanoo Destian projektijohtaja Jukka-Pekka Saikkonen.

- Omaksi tavoitteeksi on otettu se, että saadaan kaikki kaistat auki liikenteelle, mutta korostan, että se vaatii vielä hyvin paljon työtä ja onnistunutta kesäaikaa tältä vuodelta.

Sulan maan ansiosta on päästy tekemään päällystetöitä suunniteltua aikaisemmin. Vaikka työt valmistuvat etuajassa, on korkealla oleva vedenpinta hankaloittanut tietöitä. Myös ennakoitua pehmeämpi maaperä on tuottanut rakentamiselle vaikeuksia, sanoo

- Pehmeiden alueiden laajuus ja moreeni ovat olleet yllätyksiä; niin sanotut hyvät, rakentamiseen kelpaavat moreenit ovat hyvin vähissä.

Lähteet: YLE Helsinki