Netti tuo bingohallin kotikoneelle

Nettibingo mahdollistaa pelaamisen samanaikaisesti, kun paikanpäällä bingohallissa seurataan numeroiden arvontaa. Kemiläistä Keidasbingoa pyörittävän urheilujärjestöjen tukiyhdistyksen puheenjohtaja Seppo Lankinen sanoo pelaajamäärien kolminkertaistuneen netin myötä.

Kemi
Keidasbingoa pyörittävän tukiyhdistyksen puheenjohtaja Seppo Lankinen bingoaa.YLE / Laura Holappa

Joulukuun alusta saakka kemiläisessä Keidasbingossa ovat peliin voineet osallistua paitsi hallissa panoksensa maksaneet, myös kotikoneella peliin kirjautuneet.

- Homma lähtee käyntiin niin, että avataan nettipankkiyhteyden kautta pelitili, jonne jokainen uusi pelaaja saa vitosen pelirahaa harjoittelua varten, kuvailee Lankinen.

Lankisen mukaan Suomessa on Kemin Keidasbingon lisäksi kahdella paikkakunnalla nettiin yhteydessä oleva bingohalli.

- Kokkolassa ja Joensuussa on Kemin lisäksi nettiin yhteydessä olevat hallit, mutta jatkossa pyritään ottamaan noin kymmenkunta hallia mukaan. Keidasbingo edustaa nyt koko Pohjois-Suomea.

Ei mitään nettipokeria

Homman idea on se, että paikalliseen peliin voi osallistua vaikka toiselta puolelta maapalloa, jos vain nettiyhteys toimii. Lankinen korostaa pelaamisen olevan enemmän hauskaa seuranpitoa kuin suurten pottien jahtaamista.

Lankinen arvelee nettibingon tuovan uusia pelaajia liikuntarajoitteisista ja erityisesti nuorten keskuudesta.

- Ajatuksena on, että kotikoneelle voi kerääntyä vaikka kaveriporukassa pelaamaan. Ostokortteina tuloutettavat voitot eivät ole suuren suuria, vaan sellaisia mihin bingohalliessa on jo totuttu, sanoo Lankinen.

Keidasbingoa pyörittää Kemin urheilujärjestöjen tukiyhdistys, joten pelaamisella hankituista varoista tuetaan esimerkiksi nuorisotoimintaa.

Lähteet: YLE Perämeri