1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulun satama

Oulun Satama investoi

Oulun Satamassa investoitiin vuonna 2011. Oritkariin rakennettiin 6 000 neliön sahatavaravarasto. Vihreäsaareen on rakennettu uudet sementtisiilot Toppilan satamasta purettavien tilalle.

Kuva: YLE

Oulun Satamassa investoitiin vuonna 2011 sekä satamapitäjän että operaattoreiden toimesta. Oritkarissa otettiin käyttöön 4,5 hehtaarin maa-alue. Sille rakennettiin 6 000 neliön varasto, jonka ensi sijainen tarkoitus on sahatavaran varastointi. Lisäksi toteutettiin 1,5 hehtaarin kontti- ja projektilastikenttä. Operaattori, Herman Andersson Oy, hankki samassa yhteydessä konttien lastauslaitteen.

Finnsementti rakensi Vihreäsaareen uudet sementtisiilot Toppilan satamasta purettavien tilalle. Viimeinen sementtilasti on toimitettu vuoden loppupuolella Toppilaan ja nyt siiloja ajetaan tyhjäksi. Sementtiliikenteen loputtua kaupallinen satamatoiminta loppuu Toppilassa ja satama-alue otetaan muuhun käyttöön.

Oulun Satamassa yllettiin ennätykseen

Oulun Sataman liikenteessä yllettiin vuonna 2011 kaikkien aikojen korkeimpaan määrään, yli 3, 5 miljoonaan tonniin. Vuoden alusta aina toukokuun loppuun oli voimakasta kasvua. Kesällä liikenne hiljeni edellisten vuosien lukuihin verrattuna. Syksyllä liikenteessä tapahtui piristymistä ja kuukausitason luvut ylittivät ajoittain edellisen vuoden tason.

Konttiliikenteen määrät vaihtelivat kuukausittain huomattavasti. Loppuvuoden luvut olivat poikkeuksellisen suuria. Kokonaisuudessaan konttiliikenne kasvoi noin 5% :a.

Sementin tuonti kasvoi kolmanneksella. Muita kasvaneita tuontituotteita olivat karbonaatti, selluloosa ja suola.

Vientiliikenteessä kasvua oli nestemäisessä kemikaliossa ja lähinnä talkissa. Paperin ja sahatavaran vienti oli liki edellisen vuoden tasolla.